SM-viikolla esillä myös moottoriurheilu — crosskart ja digitaalinen rallicross

Joensuun SM-viikolla 31.1.–2.2.2020 nähdään kiinnostava kattaus autourheilua, kun digitaalinen rallicross ja crosskart tarjoilevat vauhtielämyksiä sekä paikan päällä että Ylen lähetyksien välityksellä.

Erityyppiset sähköisen urheilun lajit ovat yksi maailman nopeammin kasvavista kilpaurheilun muodoista.

Digitaalinen autourheilu tuo ensimmäisen eSports-lajin SM-viikolle digitaalisen rallicrossin muodossa.

Joensuun Areena -yleisön lisäksi kotikatsojat pääsevät mukaan lajin SM-finaaliin lauantaina 1.2. Yle TV2:ssa ja Areenassa 1.2. kello 20.15 alkaen.

AKK:n virallisen suomenmestaruuden ohella luvassa on palkintorahaa, jota menestyneille on tarjolla yhteensä 3 000 euron verran.

Suosiotaan kasvattava crosskart on koko perheen harrastus

Etenkin Pohjoismaissa 2000-luvun aikana voimakkaasti kasvanut crosskart sai kilpailuluokituksen Suomessa vuonna 2012.

Monipuolisilla alustoilla rallityyliin ajettava laji on ponnistuslauta etenkin nuorille kilpakuljettajille, mutta toimii mainiosti myös koko perheen harrastuksena.

Crosskartista löytyy viisi eri luokkaa, joista Crosskart Mini on suunnattu 6-11 -vuotiaille ja Xtreme-luokka yli 16-vuotiaille kuljettajille.

Crosskartin kolmiosaisen talvisarjan avauskilpailu ajetaan Joensuun Urheiluautoilijoiden järjestämänä SM-viikon yhteydessä raviradalla sunnuntaina 2.2. kello 10.00 alkaen ja Yle lähettää Xtreme-luokan finaaleista Areenassa ohjelmaa kello 13.30 alkaen.

Tv2:n koostelähetys alkaa illalla kello 20.15. Xtreme-luokan lähtöviivalla nähdään myös MM-rallicross-kuski Niclas Grönholm.

Digitaalinen autourheilu FiSRA:n sivuilla
Crosskartin FinRX-sarjan sivut
Crosskart autourheilun lajiliiton sivuilla
SM-viikon sivusto

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here