Joni-Pekka Rajala voitti Oulussa sekä crosskartin että rallicrossin

Crosskart SM- sekä KRC Rallicross -kaudet jatkuivat sunnuntaina vaihtelevissa olosuhteissa Oulun OuluZonessa. Välillä tuli kaatamalla vettä, mutta finaalit päästiin ajamaan jo lähes kokonaan kuivalla radalla.

Xtrem-luokassa nähtiin uusi osakilpailuvoittaja, kun autourheilun monitaituri Joni-Pekka Rajala käskytti crosskartiaan komeasti OuluZonen pääsääntöisesti asfalttipintaisella radalla. Toiseksi ajoi finaaleissa erinomaisesti onnistunut Jimi Kalliomäki, ja kolmas oli alkueristä korkeimmat pisteet saalistanut Pasi Penttinen.

Monien yllätykseksi Rajala nähtiin myös KRC:n V1600 RC -luokassa viivalla. Tämä oli miehen ensimmäinen startti koskaan rallicrossin vakioluokassa, ja tästä huolimatta tuloksena päivän toinen luokkavoitto ennen Konsta Saarista ja pistekärki Jari Koskimaata.

Rajalan viimeinen viikko on ollut kiireinen. Kahdeksaan päivään on mahtunut Rallicross SM -osakilpailu Jalasjärvellä, Crosskart SM Karstulassa, jokamiehenluokan kilpailu Pellossa, sekä nyt viimeisimpänä Oulussa kaksi kisapäivää crosskartia ja rallicrossia. Eikä kauaa tarvitse hengähtää, sillä ensi viikonloppuna on ohjelmassa jokamiehenluokan legendaarinen Kardaanikunkku.

Rajala on tällä kaudella siirtynyt osittain jo myös tiimipäällikön rooliin, kun pojat Wiljami ja Kasper taistelevat crosskartien pikkuluokissa.

Xtrem Junior -luokassa nähtiin tuttu nimi kärjessä. Kaikki kauden kolme ensimmäistä osakilpailua voittanut Mikael Uitto vei nimiinsä myös neljännen. Suomen mestaruus on enää sinettiä vaille valmis, kun ajamatta on vain Vilppulan SM-finaali. Tästä nuorukaisesta kuullaan vielä!

Toiseksi ajoi tiukasti Uiton finaalissa haastanut Lauri Halonen ja kolmas oli Aleksi Suono.

125cc -luokassa voittoon ajoi edellisen osakilpailun tapaan Joona Ojala, joka on löytänyt kauden edetessä erinomaisen vauhdin. Toiseksi ajoi Joni Turpeinen ennen Aleksi Kiikalaa. Tässä luokassa on lupa odottaa kauden päätöskilpailussa erittäin tasaista taistelua SM-mitaleista.

Minea Perämäki pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan kovatasoisessa 85cc -luokassa. Oulussa nähtiin viivalla jälleen peräti 24 kuljettajaa, joten erityisesti näissä lähdöissä voitto vaatii täydellistä onnistumista. A-finaalissa toinen oli Jesper Rantanen ja kolmanneksi ajoi Niko Kinnunen.

Myös Mini-luokassa päästiin jälleen näkemään mahtavaa kilvanajoa, kun yksitoista 6-11-vuotiasta kuljettajanalkua starttasivat OuluZonessa lähtöviivalta.

Onni Kangasaho, Iivari Männistö, Viljami Saarinen, Kevin Sundqvist, Alex Tikkinen, Eemil Velling, Eeli Raappana, Minea Rantanen, Alpo Vainikka, Kasper Rajala sekä Onni Kauhanen ovat varmasti kaikki sellaisia nimiä, joilta voidaan odottaa tulevina vuosina menestystä isommissa luokissa, mikäli innostusta lajin parissa riittää!

Kansallisen rallicrossin KRC Open -luokassa voittoon ajoi SM-sarjan puolelta monelle tuttu Rolf Putkonen Toyota Starletillaan. Voitto oli Putkoselle kauden ensimmäinen. Toisen ja kolmannen sijan luokassa valtasivat Sami Nikunen sekä Jukka Leinonen.

Tästä siirrytään pienelle tauolle ennen kauden päättävää Vilppulan osakilpailua, joka ajetaan Särkikankaan moottoriradalla 21. elokuuta.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!