Škodan tehtaat käynnistetään — suojausohjelma sisältää yli 80 varotoimenpidettä

Kuva: Skoda.

Škoda Auto valmistautuu käynnistämään kolme tehdastaan Tšekissä 27. huhtikuuta. Škoda on vahvistanut kattavan, kaikkea toimintaa koskevan toimenpidekokonaisuuden työntekijöiden suojaamiseksi koronavirustartunnoilta.

Yli 80 yksittäistä varotoimea käsittävä suojausohjelma on kehitetty yhdessä KOVO-ammattiliiton kanssa.

COVID-19-viruksen leviämistä estäviin varotoimiin sisältyvät myös erityiset vaiheet työpisteiden turvallisina pitämiseen sekä toiminnan organisatoriset muutokset.

Varotoimien lista määrää esimerkiksi, että kaikkien työntekijöiden on tehdasalueella käytettävä kasvomaskia. Tämä koskee myös ulkopuolista työvoimaa.

Škoda Auto toimittaa kasvomaskit kaikille työntekijöille, joiden on käytettävä niitä jatkuvasti työssä ollessaan. Jokaiselle työvuorolle on kohdistettu lisäaika, joka tarvitaan työkalujen, puhelimien ja näppäimistöjen sekä eri materiaalien ja pintojen puhdistamiseen.

Lisäksi kaikki työalueet puhdistetaan ja desinfioidaan entistä tiheämmin välein.

Škoda Auto toteuttaa päivittäisissä toiminnoissa myös muita muutoksia, joiden tavoite on suojata henkilöstöä. Ne koskevat esimerkiksi henkilökunnan sukkulabussikuljetuksia, toimintaa tehtaiden porteilla, vastaanottopisteissä ja kanttiineissa sekä tehtyjen työtuntien kirjauksia.

Kuva: Skoda.

Työt tehdään pienemmissä tiimeissä

Muita uusia henkilökuntaa koskevia sääntöjä on myös työn tekeminen tehtaalla pienissä, työntekijöiltään vaihtumattomissa tiimeissä. Vuoronvaihtojen briiffaukset pidetään mahdollisimman lyhyinä. Taukoalueita on suurennettu, jotta työntekijöiden lähikontaktien määrä ja siten tartuntavaara saadaan minimoitua.

Mahdollisuuksien mukaan työntekijöitä kannustetaan tekemään työtä kotona. Toimistotiloissa paikalla olevien työntekijöiden määrää on pienennetty, jotta turvaetäisyyksien noudattaminen on mahdollista. Tärkeää on myös, että työntekijät pitävät taukonsa vuorotellen ja siten auttavat suojautumisen toteutumisessa.

Näiden varotoimien lisäksi noudatetaan kaikkia yleisiä suojautumis- ja hygieniaohjeita – toisia ei kätellä, kädet pestään tai desinfioidaan säännöllisesti eikä kasvoja kosketella sormin.

Tehtaiden tuotannon käynnistymisen myötä varotoimet otetaan käyttöön kolmessa vaiheessa.

Kunnes toisin ilmoitetaan, vaiheen 1 kaikki varotoimet pysyvät voimassa koko laajuudessaan. Vaiheessa 2 tietyistä varotoimista luovutaan. Vaiheen 3 myötä myös muita varotoimia asteittain lievennetään pitkän aikavälin kuluessa.

Katso tästä muita juttuja koronaviruksesta.

Näin varmistetaan, että kaikki tehdään vastuullisesti ja ihmisten terveys turvaten. Asiaankuuluvan ajan kuluttua tämän kolmannen vaiheen lopettaminen sallii palaamisen normaaleihin päivittäisiin käytänteisiin, jolloin nyt noudatettavat rajoitukset koskien tehdasalueelle pääsemistä (esimerkiksi vieraat) poistetaan.

Škoda Auto kertoo tiedotteilla ja julisteilla sekä digitaalisten kanavien kautta julkaistavilla infovideoilla henkilöstölleen kaikista kaikkia toimipisteitään koskevista suojatoimenpiteistä. Esimiehet perehdyttävät tiimiensä jäsenet omien osastojensa erityisiin varotoimiin.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here