Skodan suuri ja suosittu Kodiaq päivittyy — ensimmäiset nollasarjan autot jo tehtynä

Yksi Škodan tänä vuonna esiteltävistä uusista automalleista on toisen sukupolven Kodiaq, jonka tuotanto on käynnistämisvaiheessa.

Škoda jatkaa katumaasturinsa valmistamista Kvasinyn tehtaalla, jossa tuotantolinjan muutostyöt ovat jo alkaneet. Ensimmäiset nollasarjan autot on tehty, ja sarjatuotanto käynnistyy ensi vuonna.

Edeltäjämallin tapaan uusi Kodiaq valmistetaan Kvasinyn tehtaalla samalla tuotantolinjalla kuin nykyiset Karoq-, Superb- ja Superb iV -mallit. Uuden sukupolven Superbin tuotanto alkaa Bratislavan tehtaalla alkuvuonna 2024, mikä vapauttaa Kvasinyn tehtaalta tuotantokapasiteettia noin 150 000 auton verran Kodiaq- ja Karoq-katumaastureille.

Škoda investoi noin 12 miljoonaa euroa tuotantolinjan muutostöihin, joissa otetaan huomioon myös tulevaisuuden vaatimukset. Tuotantolinjan muutokset ladattavaa Kodiaq iV -hybridimallia varten ovat käynnissä.

Investoinnit koskevat myös jo käytössä olevan tekniikan, kuten alustan kokoonpanolaitteiston ja erilaisten kuljettimien, integrointia uuteen tuotantolinjaan sekä lasien liimausrobottien muutostöitä. Tavoitteena on valmistaa jopa 410 toisen sukupolven Kodiaqia päivässä.

Kodiaq on Škodan katumaasturimalliston edelläkävijä

Škoda Auto esittelee uuden Kodiaqin syksyllä 2023, ja se tuodaan markkinoille 2024. Uusi Kodiaq tulee saataville bensiini- ja dieselmoottorisena, sekä ensimmäistä kertaa myös ladattavana hybridinä ja kevythybridinä.

Turvallisuudessa, tekniikassa ja monipuolisuudessa Škoda vie suurimman katumaasturimallinsa uudelle tasolle. Uudella Kodiaqilla on kaikki edellytykset jatkaa mainiota menestystä markkinoilla.

Syyskuussa 2016 esiteltyä Kodiaqia on valmistettu jo yli 800 000 kappaletta. Mallia on tuotettu eri markkinoille esimerkiksi Tšekin, Ukrainan, Kiinan ja Intian tehtailla.

Suuri Kodiaq-katumaasturi on ollut Škodan katumaasturimalliston edelläkävijä, joka on saatavissa ainoana Škodana myös seitsemänpaikkaisena.

Tämän vuoden Škoda-opiskelijoiden valmistama retkeilyauto nimettiin

Škoda Enyaq Laurin & Klement -malli tuo pidemmän toimintamatkan ja päivittynyt tekniikka

Škoda Auto aloittanut vuoden 2023 vahvasti — katso tästä Škoda-mallien toimitusmäärät

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän