Škoda Auto rokottaa henkilökuntaansa koronavirusta vastaan

Škoda Auto ja Kovo-ammattiliitto tekevät Tsekeissä tiivistä yhteistyötä työntekijöiden koronavirustartuntojen torjumiseksi. Škoda on perustanut omat rokotuspisteensä, jotta henkilökunta saadaan nopeasti rokotettua koronavirusta vastaan, todetaan Skodan tiedotteessa.

Koronaviruspandemian aikana Škoda Auto on investoinut ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin yli 38 miljoonaa euroa.

Lisäksi Škoda Auto ja Kovo-ammattiliitto käynnistivät jo pandemian ensimmäisen aallon myötä kattavat Turvallinen tuotanto- ja Turvallinen toimisto -ohjelmat, joiden puitteissa henkilökunnalle nyt jaetaan korkealaatuisia PPE-hengityssuojaimia ja FFP2-kasvomaskeja sekä tehdään säännöllisiä koronavirustestejä.

Škoda Auto on lokakuusta 2020 alkaen tarjonnut kaikille työntekijöilleen mahdollisuuden päästä koronatestiin. Tähän mennessä on jo tehty kymmeniä tuhansia geenimonistustestejä (PCR-testejä) ja antigeenitestejä.

Škoda Auto laajentaa kaikkien työntekijöiden­sä testauskapasiteettia ja noudattaa valtiovallan antamia määräyksiä ja ohjeistuksia.

Testaukseen Škoda Auto käyttää lähinnä työpaikalla tehtäviä antigeeni-itsetestejä, joita tuhannet työntekijät ovat tehneet joka viikko.

Torstaihin 11. maaliskuuta mennessä Škoda Auto oli testannut yhteensä 28 000 työntekijäänsä kolmella tehtaallaan ja Prahassa. Antigeeni-itsetestissä positiivisen tuloksen saaneet ohjataan PCR-testiin tuloksen vahvistamiseksi.

Škoda on perustanut useita testauspisteitä tehtailleen Mladá Boleslavissa, Kvasinyssä ja Vrchlabíssa yhteistyössä Kovo-ammattiliiton kanssa. Näin pyritään suojaamaan työntekijöiden ja heidän perheidensä terveyttä mahdollisimman hyvin.

Koronaviruspandemian ensimmäisen aallon alussa Škoda Auto toimitti työntekijöidensä käyttöön kirurgisia nenä-suumaskeja, desinfiointipyyhkeitä ja desinfiointiaineita.
FFP2-tason kasvomaskeja ryhdyttiin jakamaan maaliskuun 2021 alusta.

Useita rokotuspisteitä

Škoda Auto on myös valmistautunut rokottamaan henkilökuntansa mahdollisimman nopeasti.

Maaliskuun 3. päivästä alkaen kaikkien kolmen tehtaan työntekijät ovat voineet online-ennakkoilmoittautua rokotuksiin. Ensimmäisen viikon aikana ilmoittautui yli 8 000 työntekijää.

Škoda Auto on perustanut useita rokotuspisteitä, joista vastaavat tiimit tukevat myös Mladá Boleslavin alueen sairaaloita. Tiimit avustavat jo riskiryhmiin kuuluvien rokottamisessa.

Lisäksi Škoda Auto avustaa rokotteiden jakelukuljetuksissa ja riskiryhmiin kuuluvien kuljettamisessa rokotuspisteisiin.

Edelleen voimassa olevat Turvallinen tuotanto- ja Turvallinen toimisto -ohjelmat sisältävät yli 80 erilaista ennaltaehkäisevää toimenpidettä ja suositusta.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here