Scania keskeyttää työt tunniksi ja antaa henkilökunnalleen ilmastokoulutusta

Osoituksena sitoutumisestaan ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun ja Pariisin sopimuksen tavoitteiden saavuttamiseen Scania järjestää ilmastopäivän.

Pääpainopisteenä on kestävän kehityksen lisäkoulutuksen antaminen Scanian työntekijöille.

– Olemme toimineet määrätietoisesti kestävän kehityksen hyväksi, ja sillä on ollut valtava vaikutus tuotteisiimme, tuotantoomme ja tapaamme harjoittaa liiketoimintaa, sanoo toimitusjohtaja Henrik Henriksson.

– Nyt otamme jälleen uuden askelen eteenpäin ja valitsemme ilmastopäivänä toimintamuodoksemme koulutuksen, sillä uskomme, että tietoisuuden lisääminen ilmastonmuutoksesta on välttämätöntä, jotta Pariisin sopimuksen tavoitteisiin päästään.

Scanian ilmastopäivä järjestetään 20. syyskuuta eli ennen New Yorkissa järjestettävää Yhdistyneiden kansakuntien ilmastotoimihuippukokousta (United Nations Climate Action Summit).

Kyseisenä päivänä työt Scanian pääkonttorilla, tuotantolaitoksissa ja paikallisissa yksiköissä eri puolilla maailmaa keskeytetään yhden tunnin ajaksi.

Tämän tunnin aikana työntekijät saavat lisäkoulutusta ilmastonmuutoksesta ja yritys kuuntelee työntekijöiden ajatuksia siitä, miten Scania voi edelleen parantaa työtään kestävän kehityksen hyväksi kaikissa toiminnoissaan.

– Liike-elämä on tärkeässä osassa ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Emme voi vain katsella vierestä ja odottaa, että muut toimivat. Haluan haastaa muut yritykset toimimaan, ja toivon mukaan saamme yhdessä aikaan suuren vaikutuksen, Henriksson jatkaa.

Scania on sitoutunut johtamaan muutosta kohti kestävän kehityksen kuljetusjärjestelmää.

Ilmastopäivä on uusi askel tiellä tämän määränpään saavuttamiseksi.

Scania tekee jatkuvasti työtä tuotteidensa päästöjen minimoimiseksi. Sama kunnianhimo koskee myös Scanian omien toimintojen ja kuljetusten jalanjäljen pienentämistä. Scania on viime vuosien aikana sitoutunut erinäisiin tavoitteisiin:

  • omien maakuljetusten hiilidioksidipäästöjen puolittaminen kuljetettua tavaratonnia kohti vuoteen 2025 mennessä (1)
  • omien toimintojen hiilidioksidipäästöjen puolittaminen vuoteen 2025 mennessä (2)
  • siirtyminen 100-prosenttisesti fossiilivapaaseen sähköön vuoteen 2020 mennessä (3)
  • aina markkinoiden laajimman fossiilisille polttoaineille vaihtoehtoisia ratkaisuja käyttävien tuotteiden valikoiman tarjoaminen (4).

________________________________________
(1) Tavoite on asetettu suhteessa vuoden 2016 tasoon.
(2) Tavoite on asetettu suhteessa vuoden 2015 tasoon.
(3) Paikoissa, joissa edellytykset tavoitteen täyttämiseksi ovat olemassa.
(4) Scania on tuottanut kaupallisia biopolttoaineratkaisuja yli 25 vuoden ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here