Saloon tulossa sähköautojen akkutehdas — tehdas työllistää useita satoja

Kuva: CvB.

Valmet Automotive suunnittelee akkujen suursarjatuotannon aloittamista Salossa.

Toteutuksesta on käyty keskusteluja Salon kaupungin ja Salo IoT Campuksen kanssa, tavoitteena on käynnistää tuotanto vielä tämän vuoden aikana.

Salo tarjoaa akkutuotantoon vahvaa teknologiaosaamista ja valmista infrastruktuuria. Akkuvalmistuksen työllisyysvaikutus on useita satoja henkilöitä, todetaan Valmet Automotiven tiedotteessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Valmet Automotive on strategiansa mukaisesti laajentanut systemaattisesti tarjontaansa sähköisen liikenteen palveluissa.

Salon tehtaalla olisi tärkeä rooli strategian toteuttamisessa, sillä tehtaalla on tarkoitus valmistaa merkittäviä määriä akkupaketteja autoteollisuuden toimijoiden tarpeisiin.

Tavoitteena on päästä Salo IoT Campuksen kanssa ratkaisuun, jolla Valmet Automotive voisi muuttaa Salo IoT Campuksella olevan, aiemmin matkapuhelinvalmistukseen käytetyn tilan akkuvalmistuksen tarpeisiin.

Akkutehtaan suunnitelmien mukainen henkilöstötarve on yli 300 henkilöä, joista toimihenkilöiden osuus on useita kymmeniä. Valmet Automotiven tavoitteena on käynnistää toimihenkilörekrytoinnit mahdollisimman pikaisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here