Sähköisen autoilun aakkoset vastaa yleisimpiin sähköautoilun kysymyksiin

Kuinka pitkälle sähkö riittää ajomatkalla? Miten lataaminen tapahtuu kätevästi ja turvallisesti? Kenen kannattaa hankkia ladattava hybridiauto tai täyssähkömalli?

Näihin ja moniin muihin sähköiseen autoiluun liittyviin kysymyksiin vastaa Mercedes-Benzin ja Vehon Suomessa julkistama Sähköisen autoilun aakkoset -opassivusto.

Se on tarkoitettu sekä ensimmäisen sähköistetyn automallin ostoa pohtivalle asiakkaalle kuin jo pidemmälle ehtineelle sähkö- ja hybridiautoilijallekin.

Sivuston tiedot täydentyvät jatkuvasti ja sitä mukaa, kun Mercedes-Benzin sähköinen automallisto laajenee. Tällä hetkellä tähtikeulaisia lataushybridimalleja löytyy jo 25 kappaletta ja täyssähkövaihtoehtoja 15 eli enemmän kuin miltään toiselta henkilöautomerkiltä.

Mallisto ulottuu kompaktista A-sarjasta ja yltää suurimpaan S-sarjaan saakka. Jälkimmäistä kokoluokkaa edustaa ylellinen EQS, joka kertalatauksella yltää jopa yli 700 kilometrin sähköiseen toimintamatkaan.

Tarkkaa tietoa avuksi latauksen ja ajomatkojen suunnitteluun

Sähköisen autoilun aakkoset -sivusto tarjoaa tietoa sekä sanallisesti että videomuodossa. Opastusvideoiden aiheina ovat sähköauton ja ladattavan hybridin valinta ja sen perusteet, sähköisten autojen toimintamatka sekä autojen lataaminen.

Hybridi- ja sähköautojen lataus ja sen mahdollisuudet kotioloissa ja työpaikalla ovat yksi eniten asiakkaita ja käyttäjiä askarruttavimmista seikoista sähköisen liikenteen maailmassa. Mercedes-Benzin opassivusto tarjoaa niihin selkeät ja havainnolliset vastaukset ja esittelee kotioloihin sopivan Mercedes-Benz Wallbox -latauslaitteen mahdollisuudet lataamisen tehostamiseksi. Laitteen uusi versio on tulossa myyntiin tämän vuoden aikana.

Latausnäyttö. Kuva: Mercedes-Benz.

Sivustolta ladattava omistajan opas esittelee tarkemmin AC-vaihtovirta- ja DC-tasavirtalatauksen ominaisuuksia ja laturityyppejä, Mercedes me Charge -latauspalvelua sekä kotimaisia julkisen latauspalvelun vaihtoehtoja.

Mercedes me Charge -verkostossa ovat Suomessa mukana jo Ionityn, Virran, K-Latauksen sekä Rechargen (Fortum) latausasemat. Valmius palvelun käyttöön on vakiona Mercedes-Benz EQ-mallista riippuen 12–36 kuukauden ajan.

Opassivuston kautta sähkö- ja hybridiautoilijat saavat käytännön vinkkejä autojen talviajan käyttöön sekä käyttö- ja huolto-ohjeita litiumioniakkujen suorituskyvyn ylläpitämiseksi. Sivustolta avautuvista linkeistä saa myös kattavan läpileikkauksen Mercedes-Benzin EQ-sähköautomallistoon sekä maan laajimpaan lataushybridien mallistoon.

Kävijä voi jopa suunnitella haluamansa lataushybridiauton sivuston konfiguraattorilla. Vastaukset yleisimpiin sähköisen auton valintaa, käyttöä ja ominaisuuksia liittyviin kysymyksiin löytyvät Q&A-osiosta.

Nopeimman katsauksen Mercedes-EQ-malliston latausaikoihin ja toimintamatkoihin saa sivuston interaktiivisesta valikosta, jossa sähköistä toimintamatkaa voi simuloida erilaisten muuttujien perusteella.

Tällaisia ovat esimerkiksi ulkolämpötila, ilmastointilaitteen käyttö ja reittiprofiili. Reittilaskuriin voi syöttää myös yksilöllisen reitin, kuten säännöllisen mökkimatkan tai satunnaisen loma-ajoreitin.

Kaikille avoin sivusto löytyy osoitteesta https://www.mercedes-benz.fi/passengercars/models/sahkoisen-autoilun-aakkoset.html

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here