Sähköiseen Audi Q4 e-tron -mallisarjaan kaksi uutta versiota

Audi-malliston ensimmäiset kompaktin kokoluokan täyssähköiset SUV-mallit kantavat nimiä Audi Q4 e-tron ja Q4 Sportback e-tron.

Keväällä markkinoille saapuneita malleja seuraa nyt kaksi uutta malliverisota – Audi Q4 Sportback 40 e-tron, versio, jolla on mallisarjan pisin toimintamatka; sekä uusi quattro-nelivetomalli, Audi Q4 45 e-tron quattro.

Audi Q4 Sportback 40 e-tronin toimintamatka on 518 kilometriä (WLTP), ja se on pisin toimintamatka koko Audin täyssähköisessä mallistossa.

Uusi nelivetomalli puolestaan tarjoaa toimintamatkaa 479 kilometriä (WLTP).

Kuva: Audi.

Molemmat mallit ovat nyt myynnissä myös Suomessa: Audi Q4 Sportback 40 e-tron hinnat alkaen 54 095 euroa ja Audi Q4 45 e-tron quattro hinnat alkaen 58 990 euroa.

Audi Q4 Sportback 40 e-tron -versiossa on 150 kW:n (204 hv) sähkömoottori taka-akselilla. Uusi quattro-nelivetoversio puolestaan käyttää kahta sähkömoottoria, joiden maksimiteho on 195 kW (204 hv). Se kiihtyy 0–100 km/h 6,9 sekunnissa ja huippunopeus on rajoitettu sähköisesti 180 km/h.

Audi Q4 e-tron -mallisarjan kaikki versiot valmistetaan hiilineutraalisti

Kaikki Audi Q4 e-tron -mallisarjan versiot valmistetaan hiilineutraalisti – hiilineutraaliuden on varmistanut sertifikaatilla myös itsenäinen, kansainvälinen auditointiyritys TÜV.

Audi Q4 e-tron mallisarjan autot valmistetaan Zwickaun tehtaalla, joka käyttää tuotannossaan ainoastaan vihreää sähköä ja akkukennojen toimittajat on myös sitoutettu käyttämään uusiutuvaa sähköä omassa tuotannossaan.

Vääjäämättömät päästöt, joita ei voida tällä hetkellä välttää, kompensoidaan erilaisten ilmastonsuojeluprojektien avulla.

Kuva: Audi.

Nämä on sertifioitu voittoa tavoittelemattomien The Gold Standard tai Verified Carbon Standard -organisaatioiden kautta. Tämän prosessin avulla on mahdollista saavuttaa hiilineutraalisuus myös koko auton eliniän ajalta, mikäli auton lataamiseen käytetään vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä.

Tämän lisäksi Audi tekee systemaattisesti yhteistyötä toimittajiensa kanssa kaikissa autoprojekteissaan ja suosii vastuullisia toimintatapoja kaikessa toiminnassaan.

Audi on auditoinut yhteistyökumppaneitaan vuodesta 2017 lähtien käyttämällä itse kehittämäänsä kestävän kehityksen arvoasteikkoa. Tällä tavoin voidaan taata, että valmistusprosessit voidaan suorittaa loppuun saakka tavalla, joka säästää luonnonvaroja ja täyttää kaikki yhteiskunnalliset standardit.

Audi Q4 e-tron -malliston hinnastot ja lisävarustehinnastot: https://www.audi.fi/fi/web/fi/models/q4-e-tron/q4-e-tron-sportback.html#layer=/fi/web/fi/models/layer/hinnat/q4-e-tron.html

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here