Sähköautojen yhteiskäyttö ja ilmaiset parkkipaikat

Suurimpien kaupunkien liikenteeseen on tulossa uudistus, joka mahdollistaa täyssähköautojen yhteiskäytön. Kahden kaupallisen toimijan luoma palvelu sisältää sähköauton lisäksi pysäköinnin ja huoltopaketin. Palvelu on Suomessa uusi.

Liikkumisen palveluihin erikoistunut Aimo Park (ent. Q-Park) sekä pk-sektorin johtava leasingyhtiö One Leasing Finland tuovat Suomen markkinoille yhteiskäyttöön tarkoitetut täyssähköautot. Valikoimaan kuuluvat täyssähköautot ovat Nissan Leaf ja Tesla 3 sekä Nissanin sähköpakettiauto e-NV200.

– Palvelusta tekee uudenlaisen se, että siihen kuuluu myös pysäköinti Aimo Parkin kaikkiaan 45 000 ruudussa. Niitä on suurimmissa keskuksissa ympäri Suomen. Myös vakuutukset, huollot ja tiepalvelu sisältyvät kokonaisuuteen, Aimo Parkin myynti- ja markkinointipäällikkö Marek Darkowski kertoo.

Yhteiskäyttöautoja voivat vuokrata yritykset henkilöstölleen. Myös esimerkiksi kauppakeskukset, taloyhtiöt ja oppilaitokset voivat tarjota yhteiskäyttöautoja asiakkaiden, asukkaiden ja opiskelijoiden käyttöön.

– Yhteiskäyttöauto sopii erityisesti yrityksille. Henkilöstö voi päivisin käyttää autoja liikkuessaan palavereihin ja työkohteisiin. Iltaisin ja viikonloppuisin työntekijät voivat vuokrata sähköautoja omiin menoihinsa. Näin työnantaja voi ohjata auton tehokasta käyttöastetta, varmistaa autoon sijoitetun pääoman tuoton sekä huomioida niin kustannustehokkuutta kuin vastuullisuuttakin, One Leasing Finlandin toimitusjohtaja Harri Toivonen pohtii.

Yhteiskäyttöautoja operoidaan omalla puhelimella Taskuparkki-sovelluksen kautta eikä avaimia tarvita.

Yhteiskäyttöautojen lanseerauksesta on saatu rohkaisevaa palautetta muilta markkinoilta, viimeisimmäksi Tukholman alueelta, todetaan palvelun tiedotteessa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here