Sähköautoja ostetaan kiihtyvään tahtiin — ladattavia hybridejä tuodaan käytettyinä

Kuva: Antti Järveläinen.

Uudet täyssähköautot ja käytettynä maahantuodut ladattavat hybridit kiinnostavat suomalaisia autoilijoita aikaisempaa enemmän, todetaan Traficomin tiedotteessa.

Vaihtoehtoisista käyttövoimista suosituin uusissa autoissa on ollut sähkö.

Uusia sähköautoja on rekisteröity tänä vuonna merkittävästi edellisvuotta enemmän: pelkästään alkuvuoden aikana ensirekisteröitiin 995 sähköautoa, mikä on enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä (776). Muiden uusien käyttövoimien ensirekisteröintiluvut ovat bensiini- ja dieselautojen tavoin laskusuunnassa.

– Vaikka ladattavien hybridien määrät ovat ensirekisteröinneissä laskeneet, niin käytettynä maahantuotujen puolella niiden osuus on kasvanut huomattavasti, sanoo asiantuntija Karoliina Aalto.

Tänä vuonna tammi-kesäkuussa tuotiin käytettynä maahan 2605 ladattavaa hybridiä. Vastaava määrä vuonna 2018 (tammi-kesäkuussa) oli 893.

Pääasiassa nämä olivat bensiinihybridejä, mutta myös dieselhybridien suosio on kasvanut.

Sähköautojen suosion kasvu näkyy myös käytettynä maahantuotujen autojen tilastoissa määrän kaksinkertaistumisena.

– Ilmastotavoitteiden kannalta on todella hienoa, että vaihtoehtoiset käyttövoimat lisäävät suosiotaan käytettynä maahantuoduissa autoissa. Myös uusien sähköautojen rekisteröinnit kasvavat positiivista tahtia. Uskonkin, että vaihtoehtoisten käyttövoimien suosion lisääntyminen heijastelee laajempaa muutosta yleisessä mielipiteessä, jonka taustalla on huoli ilmastonmuutoksesta. Täyssähköautojen osalta myynnissä on myös entistä useampia malleja, pohtii johtava asiantuntija Outi Ampuja.

Käytettyjen autojen maahantuonti on kasvanut noin viidenneksellä (21%) edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. Alkuvuoden aikana Suomeen on tuotu 20 404 käytettyä henkilöautoa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here