Robottiauto Volvo Trucks Vera on saanut ensimmäisen tehtävänsä

Volvo Trucksin sähköinen, yhdistetty ja autonominen ajoneuvo Vera on osa integroitua ratkaisua tavaroiden kuljettamiseksi logistiikkakeskuksesta satamaterminaaliin Ruotsin Göteborgissa. Kyseessä on Volvo Trucksin sekä lautta- ja logistiikkayritys DFDS:n yhteistyön tulos.

Yhteistyön tarkoituksena on ottaa Vera käyttöön oikeassa kuljetustehtävässä, mahdollistaen yhdistetyn järjestelmän jatkuvalle tavaravirralle DFDS:n logistiikkakeskuksesta Göteborgin satamaterminaaliin, josta tavaroiden jakelu jatkuu eteenpäin joka puolelle maailmaa.

Vuonna 2018 Volvo Trucks esitteli ensimmäisen sähköisen, yhdistetyn ja autonomisen ratkaisun Volvo Truck Veran, joka on suunniteltu toistuviin tehtäviin logistiikkakeskuksissa, tehtaissa ja satamissa. Vera soveltuu lyhyille matkoille ja kuljettaa suuria määriä tavaroita erittäin tarkasti.

Tavoitteena on toteuttaa yhdistetty järjestelmä, joka koostuu useista ”lennonjohtotornin” valvomista Vera-ajoneuvoista. Tällä tavoin varmistetaan sujuva ja jatkuva virtaus, joka parantaa tehokkuutta, joustavuutta ja kestävyyttä.

Yhteistyö DFDS:n kanssa on ensimmäinen askel sillä tiellä, että Veran otetaan käyttöön todellisessa kuljetustehtävässä teollisuusalueen ennalta määritellyillä yleisillä teillä.

Tältä Volvo Tucks Vera näyttää. Kuva: Volvo Trucks.

Itsenäisen kuljetusratkaisun teknologiaa, toiminnanhallintaa ja infrastruktuurin mukautuksia kehitetään edelleen, kunnes ratkaisu on täysin toimintakunnossa. Lisäksi ryhdytään tarvittaviin varotoimiin yhteiskunnallisten vaatimusten täyttämiseksi, jotta autonomisista kuljetuksista saadaan turvallisia.

Kun Volvo Trucks saa enemmän kokemusta, Veraa voidaan hyödyntää vastaavissa sovelluksissa nykypäivän kuljetusratkaisujen täydentäjänä.

Faktat

  • Tehtävänä on siirtää kontteja Göteborgin DFDS-logistiikkakeskuksesta satamaterminaaliin tarvittavan kapasiteetin mukaisesti.
  • Itsenäistä järjestelmää valvoo ”lennonjohtotornissa” oleva operaattori, joka vastaa myös kuljetuksesta.
  • Ratkaisu soveltuu toistuviin kuljetuksiin, joiden suurin nopeus on 40 km/h.
  • Koko kuljetusjärjestelmän toteutukseen sisältyy infrastruktuurin mukautuksia, mukaan lukien terminaalien automaattiset portit.
  • Volvo Trucks ja DFDS ovat tärkeimpiä kumppaneita, mutta Veran ensimmäiseen tehtävään osallistuvat useat muutkin toimijat.
  • DFDS tarjoaa lautta- ja kuljetuspalveluja Euroopassa ja Turkissa, ja sen vuotuinen liikevaihto on noin 17 miljardia Tanskan kruunua. Aluksilla ja toimistoissa 20 eri maassa työskentelee 8 000 työntekijää. DFDS:n pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa, ja se on listautunut Kööpenhaminan pörssiin.
  • Aloite toteutetaan Ruotsin innovaatiovirasto Vinnovan, Ruotsin liikenneviraston ja Ruotsin energiaviraston tuella sekä strategisen ajoneuvotutkimus- ja innovaatio-ohjelman FFI:n kautta.

https://www.volvotrucks.com/vera

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here