Rekisteröinti: Vain kuudella merkillä positiivinen kehitys viime vuoteen verrattuna

Uusien autojen autokaupalla ei ole mennyt hyvin tänä vuonna. Yhtenä pääsyynä on koronavirus.

Jotkut merkit ovat kuitenkin pystyneet alkuvuoden osalta lisäämään rekisteröintimääriään viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Kolmestakymmenestä suosituimmasta merkistä vain kuusi on pystynyt kasvattamaan rekisteröintimääriään.

Kaikkein hurjin luku on Ssangyongilla, joka viime alkuvuonna sai rekisteriin neljä autoa mutta tänä vuonna 40. Kasvuprosentti on peräti 900.

Porschen rekisteröintimäärä on kasvanut 154,8 prosenttia. Viime alkuvuonna rekisteröitiin 73 uutta Porsche mutta tänä vuonna peräti 186.

Myös DS-merkin myynti on hiljalleen lisääntynyt. Viime alkuvuonna rekisteröitiin 20 DS-mallia mutta tänä vuonna lukema on jo 38. Kasvuprosentti on 90.

BMW on ainoana kärkikymmenikön merkistä kasvattanut rekisteröintimääriään. Alkuvuoden kasvu on peräti 18,2 prosenttia ja BMW on nyt kahdeksanneksi suosituin merkki.

Citroënin kasvuprosentti on 12,5 ja Minin 6,8.

Kaikki muiden merkkien kasvuprosentit ovat miinusmerkkisiä.

Suurin häviäjä on Subaru (-48 %). Seuraavina tulevat Honda (-43 %), Opel (-37 %), Land Rover (-35,7 %), Seat (-35,6 %), Renault (-34,8 %), Mazda (-34,3 %), Nissan (-33 %), Ford (-32,7 %) ja Dacia (-32,6 %).

Toyota selvässä johdossa

Toyota on edelleen selvässä johdossa alkuvuoden rekisteröintimäärien osalta. Toyota-autoja on rekisteröity yli 7500 autoa, kun toisena oleva Škoda on saanut rekisteriin alle 6000 autoa.

Kolmannella sijalla oleva VW on runsaat parisataa autoa Škodaa perässä. Neljännellä sijalla oleva Volvo on jo jäänyt tuhat autoa VW:stä.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!