Rekisteröinti: Elokuussa henkilöautoja rekisteröitiin melkein 10 000

Elokuussa ensirekisteröitiin 9 993 henkilöautoa, mikä on 16,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Viime vuoden elokuussa rekisteröinnit ylittivät ensimmäisen kerran 2000-luvulla 12 000 henkilöauton rajan.

Syynä oli pakokaasupäästöjen ja kulutuksen mittaustavan muutos, ns. WLTP-mittaus, joka otettiin henkilöautoilla käyttöön syyskuun 2018 alussa. Näin ollen aiemman tyyppihyväksynnän mukaan hyväksytyt autot oli pääosin rekisteröitävä ennen syyskuun alkua.

Päättyneen elokuun luvut ovat nekin korkeat, sillä elokuun ensirekisteröinnit ovat tällä vuosikymmenellä olleet keskimäärin 9 000 auton lukemissa.

Myös tällä kertaa pakokaasupäästöjä koskeva lainsäädäntö nosti elokuun ensirekisteröintien määrää, sillä tänään astuvat voimaan henkilöautojen RDE-mittausta eli liikenteessä tehtävää pakokaasupäästömittausta koskevat uudet vaatimukset. Aiemman lainsäädännön mukaisesti hyväksyttyjä autoja on tämän takia rekisteröity elokuussa tavanomaista enemmän.

Uusia henkilöautoja on alkuvuoden aikana rekisteröity 79 492, joka on 12,8 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-elokuussa.

Pakettiautokauppiailla hyvä kuukausi

Pakettiautojen ensirekisteröintien määrä kiri elokuussa 1 617 pakettiautoon, joka on 52,1 prosenttia enemmän kuin viime vuoden elokuussa.

Pakettiautojen rekisteröintien kasvun taustalla on uusi WLTP-mittaustapa, joka laajeni syyskuun alussa koskemaan myös pakettiautoja.

Lakimuutoksen takia rekisteröitiin poikkeuksellisen paljon aiemman tyyppihyväksynnän mukaisia pakettiautoja. Pakettiautoja on alkuvuoden aikana ensirekisteröity 10 494, joka on 0,9 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden tammi-elokuussa.

Kuorma-autoja ensirekisteröitiin elokuussa 247, joka on 11,5 prosenttia viime vuoden elokuuta vähemmän.

Alkuvuoden aikana kuorma-autoja on ensirekisteröity 2 840, joka on 10,3 prosenttia viime vuoden alkua enemmän.

Raskaita yli 16 tonnin kuorma-autoja on tänä vuonna ensirekisteröity 2 086, joka on 6,6 prosenttia viime vuotta enemmän.

Alle 16 tonnin kuorma-autoja on alkuvuonna ensirekisteröity 754, joka on 18,0 prosenttia viime vuoden tammi-elokuuta enemmän.

Elokuussa ensirekisteröitiin 117 uutta linja-autoa. Linja-autoja on tämän vuoden aikana ensirekisteröity 380, eli 7,0 prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //   

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here