Rattijuoppo ajoi suoraan moottoripyöräilijän eteen – motoristi menehtyi tapahtumapaikalla

23.7.2018 09.45

Sunnuntaina 22.7.2018 Nyystölässä, Padasjoen eteläpuolella kello 16 jälkeen tien 24 ja Nyystöläntie risteyksessä tapahtui henkilöauton ja moottoripyörän yhteentörmäys.

Poliisin tiedotteen mukaan moottoripyörän kuljettaja, noin 55-vuotias mies menehtyi paikan päällä elvytyksestä huolimatta.

Hänen kyydissään ollut matkustaja, noin 55-vuotias nainen loukkaantui ja hänet toimitettiin lääkärihelikopterilla Tampereen Yliopistolliseen Keskussairaalaan.

Henkilöauton kuljettaja, noin 65-vuotias nainen loukkaantui myös ja hänet toimitettiin sairasautolla Päijät-Hämeen keskussairaalaan.

Henkilöauto oli tullut Nyystöläntietä ja kääntynyt oikealle, tielle 24 kohti Padasjokea.

Auto oli hitaalla vauhdilla kuitenkin ajautunut vastaantulevien kaistalle suoraan vastakkaisesta, eli Padasjoen suunnasta kohti etelää tulleen moottoripyörän eteen.

Moottoripyörä törmäsi henkilöauton etuosaan. Pyörä jäi törmäyspaikalle ja henkilöauto suistui ojaan.

Poliisin mukaan auton kuljettaja puhalsi törkeän rattijuopumuksen ylittävän lukeman.
Naisella oli sivutieltä tullessaan ajosuunnassaan väistämisvelvollisuutta osoittava kärkikolmio.

Henkilöauton kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä vammantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Tapahtumapaikalla, tiellä 24 on 100 km/h nopeusrajoitus. Liikenne ohjattiin tapahtumapaikan ohitse kiertotietä ja tie 24 oli poikki noin kolme tuntia.

Poliisi ja onnettomuustutkijalautakunta tutkii tapausta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän