Ratakuorma-autoilun Britannian mestari Mika Mäkinen vaihtaa autoa ja sarjaa

15.1.2018 23.10

Viime kaudella Sisulla kilpaillut Mika Mäkinen voitti Britannian avoimen ratakuorma-autojen BTRC (British Truck Race Championship) -sarjan mestaruuden näytöstyyliin. Mäkisen mestaruus huomioitiin myös autourheilun kattojärjestön AKK-Motorsportin Mestareiden illassa Jyväskylässä, jossa auralainen vastaanotti saavutuksestaan erikoispalkinnon.

Alkaneen kauden suunnitelmat ovat Mäkisen tallilla jo pitkällä. Mäkisen mestaruusauto Sisu päätynee Iso-Britanniaan ja tilalle tuleva Iveco on jo työn alla.

Sisusta luopuminen on ollut Mäkisen mielessä jo pitkään.

– Olemme saaneet Sisusta jo kaiken potentiaalin irti. Tallimme toinen kilpuri Iveco on juuri nyt työn alla, koska se omaa mielestämme enemmän potentiaalia. Ivecon suorituskyky näyttää nyt todella hyvältä.

Mäkinen aikoo vaihtaa alkavalle kaudelle myös sarjaa. Mäkinen tähtää Ivecolla ratakuorma-autojen kuninkuusluokkaan eli lajin EM-sarjaan.

– Ajan varmuudella EM-sarjan osakilpailuja, mutta koko sarjan kiertäminen on vielä auki. Myös Britannian sarjassa säännöt ovat ennakkotietojen mukaan muuttumassa. Jos he päätyvät kieltämään tehdasmoottorien käytön niin todennäköisesti tulen osallistumaan Ivecolla myös joihinkin brittisarjan osakilpailuihin, Mäkinen suunn

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!