Rata-ajo: Sami Talvitie otti lauantaina Kemorassa vahvan kiinnityksen V1600-luokan SM-kultaan

Sami Talvitie. Kuva: Pertti Kangasniemi / AKK.

Sami Talvitie ajoi lauantaina Kemorassa V1600-luokan voittoon.

Talvitien urakkaa helpotti se, että hänen päävastustajansa Niko Kalliokosken kisa päättyi jo ensimmäisellä kierroksella. Kauden kahdeksas voitto irtosi lopulta selvällä erolla toiseksi komeasti ajaneeseen John K. Westmaniin, joka saavutti kauden parhaan tuloksensa.

Heidän takanaan kolmossijasta käytiin kova kamppailu Simo Rauhalan, Oskar Dahlbackan ja Miro Lopin välillä, joka päättyi ensiksi mainitun Rauhalan hyväksi vain muutaman automitan verran.

– Lähtö meni mukavasti ja pääsin heti siihen toisen ja kolmannen auton väliin. Toisella kierroksella kärkeen, mutta siinä kohtaa taisin hieman osua Westmanin kanssa. Loppuun asti sitten selvällä erolla maaliin, Talvitie iloitsi.

Legendsien lähdössä nähtiin yksi kauden mielenkiintoisimpia taisteluja voitosta. Mathias Herten oli lopulta vahvin ja saapui maalin juuri ja juuri ennen Jesse Vartiaista. Veli-Pekka Karttunen jatkoi kovaa palkintopalliputkeaan sijoittumalla kolmanneksi.

Pekka Seppänen ja sarjaa johtava Philip Miemois ajoivat maaliin sijoilla neljä ja viisi. Myös kaksi seuraavaa paikkaa napanneet Jani Vilen ja Markku Yliaho saapuivat maaliin kärkijoukon perässä.

Emil Westman jatkoi hallintaansa The Gran Turismo -luokassa voittamalla Kemoran lauantain lähdön. Juha-Matti Riikonen ajoi maaliin kauden ensimmäisessä startissaan Rata SM -sarjassa toisena. Jarkko Tähtinen ajoi kisan kolmanneksi. Petri Ortju ja V1600-luokassa toiseksi ajanut John K. Westaman sijoittuivat neljänneksi ja viidenneksi.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here