Rallicross: Niclas Grönholm jäi niukasti palkintopallilta Barcelonan kisassa

Niclas Grönholm jäi niukasti neljänneksi ja näin podiumin ulkopuolelle rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa Barcelonassa sunnuntaina.

22-vuotias Grönholm starttasi finaaliin kakkosruudusta, mutta ensimmäisen mutkan kahinoissa suomalainen joutui taipumaan kaksi sijaa neljänneksi.

Neljäs sija säilyi kuuden kierroksen finaalin loppuun saakka. GRX Taneco Teamin Hyundaita kuljettavan Grönholmin sijoitus sinetöityi, kun hän joutui nostelemaan kaasujalkaa edessään ajaneen Janis Baumanisin perässä.

Kun Baumanis vihdoin kurvasi Grönholmin edestä jokerilenkille oli ratkaisevat sekunnit hukkuneet ja mahdollisuudet podiumille näin menneet.

– Oman jokerin jälkeen kakkospaikka oli täysin haarukassa, mutta sitten ratkaisevat sekunnit menivät Baumanisin perässä ajaessa. Harmittaa myös, kun auton kytkintä ei saatu pelaamaan oikein vielä sunnuntainakaan. Starttikiihdytyksissä tuli pieniä eroja muihin ja se riittää tässä lajissa. Vauhtia on podiumille asti, mutta kyllähän tämä harmittaa, kun tekniset ongelmat ratkaisevat, Grönholm kertasi ratkaisun paikkoja.

Barcelonassa voittoon ajoi Timmy Hansen ennen veljeään Kevin Hansenia. Hansenin tiimin Peugeot-kuljettajille siis täydellinen viikonloppu.

Kolmmanneksi kaassutteli Andreas Bakkerud.

Grönholm on MM-sarjassa kuitenkin toisena 48 pisteellä. Eroa johtavaan Kevin Hanseniin on kahdeksan pistettä. Tallipisteissä GRX Taneco on toisena.

– Tästä on hyvät asetelmat jatkaa, kun saadaan selvittettyä autoa vaivaavat ongelmat. Nyt pitää vaan jatkaa puskemista, Grönholm totesi.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu 11. -12. toukokuuta Span radalla Belgiassa.

– Spa on kaikille uusi rata kaikille, joten se on vielä sillä tavoin arvoitus kaikille, Grönholm arvioi kauden kolmatta osakilpailua.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!