Rallicross MM: Finaalin ulkopuolelle jäänyt Grönholm jatkaa MM-kakkosena

Niclas Grönholmin kohtalona oli pudota Ruotsin Höljesissä ensimmäisenä kuljettajana finaalin ulkopuolelle. Finaalipaikan menettämisestä huolimatta Grönholm jatkaa MM-sarjassa toisena.

Lauantaina poutasäässä ajettujen kahden alkuerän jälkeen kauden kolmannen MM-osakilpailun loput alkuerät, semifinaalit ja finaali ajettiin tänään sateen kastelemalla, liukkaalla ja mutaisella Höljesin radalla Ruotsissa.

MM-kakkosena Ruotsiin matkannut Niclas Grönholm ajoi lauantain alkuerissä kahdesti neljänneksi. Sunnuntai ensimmäisessä alkuerässä Grönholm ajoi kolmanneksi, mutta jäi ratkaisevassa viimeisessä alkuerässä rengasrikon seurauksena koko joukon viimeiseksi.

Neljännen alkuerän huono tulos pudotti Grönholmin yhteispisteissä viidenneksi, joka merkitsi ensimmäisessä semifinaalissa eturivin paikan vaihtumista toisen rivin lähtöpaikkaan.

Grönholm taisteli semifinaalissa tiukasti kolmannesta sijasta, joka olisi vienyt suomalaiskuljettajan finaaliin, mutta kohtalona oli jäädä neljänneksi ja ensimmäiseksi kuljettajaksi finaalin ulkopuolelle.

– Tiesin, että puhtaalla radalla vauhtini on paljon parempaa, kun tiimikaverillani tai kolmantena jatkoon ajaneella Guerlain Chicherit`lla. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt ajaa heti ensimmäiseltä kierrokselta jokerilenkille. Radan viitosmutkaan ajolinjani karkasi, ja en nähnyt, että Chicherit oli aivan perässäni ja hän pääsi tuikkaamaan sisämutkaan ja minusta ohi.

– Lisäksi ajoi jokerilenkille väärään aikaan, kun kuulin asian väärin. Minulle sanottiin, että ”ei voi mennä” ja kuulin, että ”mene”. Ja sen takia myös tallikaverini pääsi ohitseni ja putosin viidenneksi.

Grönholm nousi tallikaveristaan ohi neljänneksi, mutta ohitusyritykseen kolmannesta sijasta ei jäänyt enää kierroksia.

– Semeissä tuli kaikki mahdolliset sekoilut ja ajamiseni ei ollut hääppöistä. Kun tuulilasi on täynnä kuraa niin se ajaminen toisen perässä on sellaista leikkimistä, kun ei näe eteensä kunnolla, Grönholm kertasi semifinaalin tapahtumia.

Epäonnistumisestaan huolimatta Grönholm jatkaa MM-sarjan yhteispisteissä kakkossijalla.

– Pitkään sarjaan mahtuu huonoja viikonloppuja ja tämä oli meille kauden ensimmäinen sellainen. Tällä hetkellä tässä sarjassa on jaossa vain kakkospaikkoja, mutta ei auta kuin yrittää, Grönholm muistuttaa.

Rallicrossin MM-sarja jatkuu kolmen viikon kuluttua Lydden Hillin radalla Englannissa.

FIA World RX, Höljes, Ruotsi:
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen 4:20.005
2. Timmy Hansen (S) Peugeot + 4.268
3. Ole Christian Veiby (NOR) Volkswagen + 7.773

7. Niclas Grönholm (FIN) PWR RX1

MM-pistetilanne 3/10 osakilpailua:
1. Johan Kristoffersson (S) Volkswagen 69
2. Niclas Grönholm (FIN) PWR 42
3. Kevin Hanssen (S) Peugeot 38
4. Ole Christian Veiby (NOR) Volkswagen 35
5. Timmy Hansen (S) Peugeot 33
6. Timo Scheider (D) Seat 31
7. Klara Andersson(S) PWR 30
8. Sébastien Loeb (F) Lancia 29

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän