Rallicross: Marcus Grönholm oli tyytyväinen tallinsa ensiesiintymiseen MM-sarjassa

16.4.2018   16.59

Marcus Grönholmin GRX Taneco -tallin tavoite ensimmäisessä rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa oli saada tiimin molemmat Hyundai i20 Supercar -autot semifinaaleihin.

Tuo tavoite osoittautui lopulta riittämättömäksi, kun suomalaistallin värit nähtiin myös finaalissa – kiitos Niclas Grönholmin vahvojen esitysten, jotka jatkuivat läpi koko viikonlopun.

Tallin johtaja Marcus Grönholm kuvaili rallicrossin MM-sarjan kauden 2018 avausosakilpailua sanalla ”fantastinen”.

– Kaksi autoa semifinaaleissa heti ensimmäisessä osakilpailussa on mahtava tulos. Kaikki tekivät kovasti töitä, että saisimme autot ajoissa valmiiksi, ja tämä on hieno palkinto siitä. Sokerina pohjalla oli Niclaksen pääseminen finaaliin, jossa hän ajoi neljänneksi parhaan ajan. Tiedämme, että tehtävää on vielä paljon, mutta tällaisen tuloksen saavuttaminen ensimmäisessä kisassa – vaikka meillä ei ollutkaan tilaisuutta testata autoa niin paljon kuin olisimme halunneet – on todella lupaavaa. Nyt odotamme innolla Portugalia ja kauden toista osakilpailua, Grönholm totesi kisan jälkeen.

Oikukas sää

Oikukkaan sään vuoksi rallicrossin MM-sarjan avausosakilpailu oli melkoinen tulikaste kaikille tiimeille heti viikonlopun ensimmäisistä kierroksista lähtien.

Lauantain jatkuva rankkasade vaihtui sunnuntaina auringonpaisteeseen, minkä vuoksi autojen säädöt ja rengasvalinnat oli mietittävä yön aikana uudelleen. 

Sateen ja mudan takia rata oli liian liukas siihen, että lauantaina olisi onnistuttu rikkomaan rataennätyksiä. Vaaranpaikkoja oli runsaasti, ja niihin oli todella helppo kompastua.

Niclas Grönholmin kisaviikonloppu lähti käyntiin huterasti. Mies spinnasi ensimmäisessä karsintaerässään ja starttasi toiseen kuudennesta lähtöruudusta.

– Ensimmäinen karsinta ei sujunut suunnitelmien mukaisesti. Tuulilasini oli huurussa, enkä nähnyt oikein mitään. Toinen karsinta meni paremmin. Sain hyvän tuloksen parista pikkuvirheestä huolimatta, kohta 22 vuotta täyttävä suomalainen kertasi.

Numerolla 7 ajavan Timur Timerzyanovin saldo lauantailta olivat sijat 10 ja 12. Mies oli kaikkea muuta kuin tyytyväinen ensimmäiseen kisapäiväänsä, ja palasikin Hyundaillaan sunnuntaina kärkikahinoihin ajamalla lähtövoittoon omassa kolmannessa karsintaerässään, Q3-lähtöjen seitsemänneksi nopeimmalla ajalla.

Neljännen karsintaerän suorituksella irtosi paikka semifinaaleihin, jossa Timerzyanovin tuloksena oli oman lähtönsä neljäs sija, mikä puolestaan tarkoitti venäläisen jäämistä täpärästi finaalin ulkopuolelle.

Grönholm ajoi tasaisesti läpi koko viikonlopun ja sunnuntain suoritus oli kerrassaan esimerkillinen: kaksi karsintaerää viiden parhaan joukossa sekä finaalipaikan nappaaminen.

Seuraava osakilpailu ajetaan jo parin viikon kuluttua, 28. – 29.4.2018, Portugalin Montalegressä, jonka rata sopii hyvin GRX Taneco -tallille.

Rallicrossin MM-sarja – Barcelona, Espanja – 1. osakilpailu
1.Johan Kristoffersson 04:36,358
2.Sébastien Loeb +1,215 s
3.Andreas Bakkerud +2,389 s
4.Niclas Grönholm +7,099 s
5.Petter Solberg +11,264 s
6.Mattias Ekström – Hylätty

Kuljettajien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 1/12)
1.Johan Kristoffersson – 27 pistettä
2.Petter Solberg – 24 p.
3.Andreas Bakkerud – 20 p.
4.Mattias Ekström – 19 p.
5.Niclas Grönholm – 18 p.
6.Timmy Hansen – 16 p.
7.Sébastien Loeb – 14 p.
8.Janis Baumanis – 12 p.
9.Timur Timerzyanov – 11 p.
10.Robin Larsson – 10 p.

Tallien MM-pisteet – Rallicrossin MM-sarja 2018 (osakilpailu 1/12)
1.PSRX Volkswagen Sweden 51 pistettä
2.EKS Audi Sport – 39 p.
3.Team Peugeot Total – 30 p.
4.GRX Taneco – 29 p.
5.GC Kompetition – 17 p.
6.Olsbergs MSE – 14 p.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here