Rallicross: Juha Rytköselle jäi hyvä mieli Barcelonan MM-rallicrossista

Juha Rytkönen ajoi tasapainoisen ja ehjän viikonlopun uransa ensimmäisessä rallicrossin MM-sarjan osakilpailussa ulkomailla.

Rytkönen ylsi kauden 2021 avauskilpailussa Barcelonassa välieriin, mutta kyyti ei aivan riittänyt finaaliin saakka. Suonenjokinen oli omassa välierässään viides, kun kolme parasta selvitti tiensä loppukilpailuun.

– Täytyy olla tyytyväinen, ettei tullut mitään isompia virheitä. Meillä oli vähän vauhdin puutetta. Yksi tärkeä kokemus on kuitenkin nyt taskussa. Vaikka vähän jäi hampaankoloon, fiilis on kuitenkin loppujen lopuksi positiivinen, suomalaistiimi Betomik Racingin Ford Fiesta Supercarilla ajanut Rytkönen summasi.

Rytkönen nakutti alkuerissä kaikki vetonsa sekunnin sisään, joten suomalaiskomeetta otti autosta kaiken irti, mitä otettavissa oli. Alkuerissä 30-vuotias Rytkönen oli yhdeksäs.

Fiesta Supercarin alusta ei ollut säädöiltään täysin sopiva Barcelonan asvalttipainotteiselle radalle. Rytkönen ja tiimi tekivät paljon töitä auton parissa.

Betomik Racingin tiimi ja Rytkönen löivät vasta hiljattain hynttyyt yhteen, joten tärkeintä oli saada ehjä kisa alle ja kilometrit talteen.

Seuraava MM-osakilpailu ajetaan elokuun puolivälin jälkeen Ruotsin Höljesissä.

Barcelonan MM-osakilpailun voitti ruotsalainen Kevin Hansen ennen veljeään Timmyä. Kolminkertainen maailmanmestari Johan Kristoffersson ylsi myös podiumille.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän