Rallicross: Grönholm jäi molemmissa Latvian kisoissa palkintopallin ulkopuolelle

Niclas Grönholmin saldoksi kertyi kaksi viidettä sijaa rallicrossin MM-sarjan osakilpailuissa Latvian Riiassa viikonloppuna. Grönholm oli sekä lauantaina että sunnuntaina finaalin viides. Tämä ei suomalaista oikein tyydyttänyt.

– Ei vaan ollut meidän viikonloppu. Vähän oli kaikenlaista säätöä molemmissa osakilpailuissa. Vauhti kyllä riitti, mutta lähdöissä jäin ehkä hieman tai siis juuri ratkaisevan vähän ja se ratkaisi, Grönholm summasi kauden viidettä ja kuudetta osakilpailua.

Sunnuntaina Grönholm lähti alkuerien ja semifinaalin jälkeen viidenneltä paikalta finaaliin. Siinä startissa hän onnistui ehkä parhaiten ja pääsi työntymään kolmanneksi. Mutta sitten hiukan epäonnisesti jäi lopulta niukasti viidenneksi.

– Kyytiä tuntui olevan riittämiin, mutta hiukan oli epäonnea matkassa ja sitten edessä Johan Kristoffersson ajoi jotenkin hiljaa tultuaan jokerilta eteen. Näissä pitää olla pikkasen onneakin, että kaikki onnistuu, Grönholm totesi.

Lauantaina Grönholm oli alkuerien ykkönen ja semifinaalissaan toinen. Finaalissa kaikki ei onnistunut ja sijoitus jäi viidenneksi.

– Lähdöt oli loppujen lopuksi omalta kohdalta aika ok, mutta ei ihan sitä parasta. Täällä Riiassa näytti, että Audit olivat keksineet jotain uutta – sen verran kovia oli heidän starttinsa, Grönholm sanoi viitaten Mattias Ekströmin ja Robin Larssonin suorituksiin.

Ekström voitti sunnuntain osakilpailun ja oli lauantaina kakkonen. Johan Kristoffersson puolestaan voitti lauantaina ja oli sunnuntaina kakkonen. Kaksikko onkin kärjessä MM-sarjan pisteissä. Kristofferssonille pisteitä on 166 ja Ekströmillä 149. Grönholm on kolmantena 117 pisteellä.

MM-sarja jatkuu kuukauden kuluttua Barcelonassa.

Lauantain kisa

1. Johan KRISTOFFERSSON
2. Mattias EKSTRÖM
3. Timmy HANSEN
4. Kevin HANSEN
5. Niclas GRÖNHOLM
6. Robin LARSSON

Sunnuntain kisa

1. Mattias EKSTRÖM
2. Johan KRISTOFFERSSON
3. Robin LARSSON
4. Timmy HANSEN
5. Niclas GRÖNHOLM
6. Kevin HANSEN

Rallicrossin MM-sarjan tilanne

  1. Johan KRISTOFFERSSON 166
  2. Mattias EKSTRÖM 149
  3. Niclas GRÖNHOLM 117
  4. Timmy HANSEN 111
  5. Robin LARSSON 101
  6. Kevin HANSEN 96
  7. Andreas BAKKERUD 79
  8. Timo SCHEIDER 73
  9. Anton MARKLUND 59
  10. Timur TIMERZYANOV 59

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!