Volvon uusissa autoissa ilma puhdistuu uudella teknologialla

Kuva: Volvo Cars.

Volvo Cars on esitellyt uuden ilmanlaatuteknologian, joka tuottaa autoihin puhdasta ja terveellistä ilmaa ja puhdistaa ilman tarvittaessa myös ennen matkan alkua, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Volvon uusi kehittynyt ilmanpuhdistinteknologia (Advanced Air Cleaner) sisältää anturin, joka mittaa PM 2.5 -hiukkastasot matkustamossa.

Kiinassa, missä PM 2.5 -mittaukset ja niihin liittyvät tietopalvelut ovat jo vakiintuneita, Volvo -kuljettajat voivat myös verrata auton sisäilman laatua ulkoilmaan.

PM 2.5 -arvo osoittaa ilmassa olevien pienhiukkasten määrän. Sitä käytetään laajalti ilmanlaadun mittauksessa, todetaan Volvon tiedotteessa.

Monilla kaupunkialueilla ympäri maailmaa PM 2.5 -taso ylittää tiedotteen mukaan Maailman terveysjärjestön määrittämän suosituksen, joten hiukkasten vähentämiseen tähtääville toimenpiteille on tarvetta.

Skaalautuvaan SPA-alustaan perustuviin 90- ja 60-sarjan Volvo -malleihin keväästä asti saatavilla ollut kehittynyt ilmanpuhdistin puhdistaa matkustamon pienhiukkasista.

Volvon mukaan synteettisen kuitupohjaisen suodattimen ja ionisaation ansiosta jopa 95 prosenttia kaikista PM 2.5 -hiukkasista pysyy matkustamon ulkopuolella.

Teknologia optimoi ilmanlaadun auton sisällä ja ehkäisee ilmansaasteisiin ja pienhiukkasiin liittyviä terveyshaittoja. Puhtaampi sisäilma edesauttaa myös turvallisempaa ajamista, sillä terveellinen ja raikas ilma voi parantaa kuljettajan keskittymiskykyä, todetaan tiedotteessa.

Volvo -kuljettajat voivat Volvo On Call -älypuhelinsovelluksella myös ajastaa auton sisäilman ylimääräisen puhdistuksen ennen matkan alkua. Sovellus ilmoittaa kuljettajalle matkustamon todellisen PM 2.5 -tason puhdistuksen jälkeen.

Tiimi testaa hajupäästöjä

Volvo parantaa kehittyneen ilmanpuhdistinteknologian lisäksi ajoympäristön terveellisyyttä myös muilla tavoin. Volvon insinöörit ovat jo pitkään keskittyneet poistamaan orgaanisten aineiden synnyttämiä päästöjä autoissa ja minimoimaan allergiaa aiheuttavien materiaalien määrän.

Volvo on tiedotteen mukaan määrittänyt tiukat vaatimukset alihankkijoilleen, jotta auton matkustamossa käytettävistä osista ja materiaaleista erittyisi mahdollisimman vähän haitallisia tuoksuja.

Yhtiö tekee myös läheistä yhteistyötä yliopistojen ja muiden instituuttien kanssa projekteissa, jotka liittyvät materiaalien käyttöön, ja kehittää entistä tiukempia autojen sisätiloja koskevia allergiastandardeja.

Erityinen tuoksuja arvioiva tiimi testaa yksittäisten komponenttien ja kokonaisuuksien hajupäästöjä. Kaikista teknisistä edistysaskeleista huolimatta tämä tiimi on olennainen osa haitallisten tuoksujen hallintaprosessia, sillä ihmisen nenä on paljon herkempi mittalaite kuin mikään analyyttinen instrumentti.

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here