Ralli: Jaakko Lavio voitolla BMW Ralli -sarjan kärkeen

Jaakko Lavio. Kuva: Marko Kyöstilä.

BMW Ralli -sarjan neljännessä osakilpailussa saatiin kauden neljäs voittaja, kun Jaakko Lavio voitti sarjan kesäkauden Oripäässä avanneen Kaasujalka-rallin. Tiukan kisan voittanut jämsäläinen nousi samalla sarjan kärkeen.

Kahdeksasta erikoiskokeesta muodostunut Kaasujalka-ralli oli BMW-merkkiluokassa taas tuttuun tapaan tasaista sekuntikamppailua.

Avaus-EK:n vei nimiinsä konkarikuljettaja Timo Bäck. Hannu Hokkanen, Riku Koski, Jaakko Lavio ja Toni Parkkinen hävisivät Lapuan UA:n Bäckille vain muutaman sekunnin.

Sarjaa talvikauden jälkeen johtanut AL-Härmän Koski kirjasi nimiinsä EK 2:n voiton ja nousi BMW-luokan ykköseksi. Bäck kuittasi paikan takaisin taas EK 3:n pohjien myötä.

AUK Jämsän Äijien Lavio kirjasi nimiinsä nelos-EK:n ja nousi luokan kärkeen – Kosken ralli päättyi samaisella EK:lla ulosajoon.

Tasainen vääntö ykköspaikasta jatkui, kun Bäck voitti EK 5:den ja siirtyi 1,1 sekunnilla Lavion edelle.

Lavio vastasi seuraavalla EK:lla 5,6 sekuntia Bäckiä paremmalla ajalla.

Seiskalla saatiin uusi EK-voittaja, kun Lappeenranta RT:n Parkkinen oli 1,3 sekuntia nopeampi kuin AL-Kangasniemen Hokkanen. Bäck kavensi Lavio yleiskilpailujohtoa 0,2 sekunnilla.

Jaakko Lavio sinetöi päätös-EK:n pohjilla kauden ensimmäisen osakilpailuvoiton ja nousi samalla nelospaikalta sarjan kärkeen.

Seniorien kisan voittanut Bäck hävisi Laviolle 10,8 sekuntia.

Parkkisen ero voittajaan oli 18 sekuntia, ja Hokkanen hävisi kolmossijan vain 1,5 sekunnilla.

Yleiskilpailussa kuudenneksi sijoittunut nurmolainen Tero Pellinen oli luokan nopein juniori.

Koski on sarjassa toisena tasapistemäärällä AL-Härmän Sami Laurilan kanssa. BMW Rallin mestaruustaistelussa on tiukasti mukana myös Parkkinen.

BMW Ralli -sarjan kaksi viimeistä osakilpailua ajetaan syksyllä Urjalassa ja Naantalissa.

www.bmwrallisarja.fi

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here