Postin jakeluautot keräävät tietoa liukkaudesta – alueen asukkaat saavat varoituksen tekstiviestillä

20.3.2018 12.30

Liukastumisista koituu vuosittain vakuutusyhtiöiden asiakkaille jopa 200 miljoonan euron vahingot. 

Lähitapiola käynnistää Postin kanssa yhteistyöhankkeen, jossa Postin jakeluautojen keräämää kelidataa hyödynnetään vahinkojen vähentämiseksi.

Palvelun pilottivaiheessa Espoossa Kivenlahdessa asuvia asiakkaita varoitetaan aamuisella tekstiviestillä oman asuinalueen erityisen liukkaasta kelistä. Asiakkaiden käytössä on myös karttapalvelu, jossa voi tutustua alueen liukkaisiin katuosuuksiin.

Postin jakeluautot ovat helmikuusta lähtien aamukierroksillaan keränneet Espoossa Kivenlahdessa dataa teiden ja katujen liukkaudesta ja kunnosta. Autoihin kytkettykeinoäly on valjastettu yhdistämään tarkat tien olosuhdemittaukset ja videokuvaa analysoiva konenäkö vahinkojen vähentämiseksi.

– Ainutlaatuista uudessa hankkeessamme on hyvinkin tarkka alueellinen tieto katujen kunnosta. Palvelun avulla saa tarkan tiedon esimerkiksi oman lähikadun liukkaudesta nyt ja lähitunteina. Yhdellä kadunpätkälläkin erot tien liukkaudessa voivat olla merkittäviä. Tarkan nykytilan lisäksi voimme kertoa asiakkaille, miten heidän lähikatunsa liukkaus kehittyy lähitunteina, Lähitapiola Pääkaupunkiseudun toimitusjohtaja Jukka Kinnunen kertoo.

Lähitapiolan hanke käynnistyy syksyllä 2018. Tulevaisuudessa Postin jakeluautojen keräämää dataa voidaan hyödyntää esimerkiksi vaarallisten onnettomuuspaikkojen tunnistamiseen.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here