Porschen uusissa 718-malleissa on enemmän tehoa

19.10.2017 22.35

Porsche laajentaa keskimoottoristen urheiluautojen mallistoaan lanseeraamalla uuden kaksipaikkaisen 718 Boxster GTS:n ja uuden 718 Cayman GTS:n.

Uutuusmallien moottoriteho on kasvanut 365 hevosvoimaan (269 kW) 2,5-litraisen ja nelisylinterisen bokserimoottorin imukanavan uudistamisen ja turboahtimen optimoinnin ansiosta.

Näiden parannusten ansiosta moottori tuottaa tehoa 15 hv (11 kW) enemmän kuin 718 S:ssä ja 35 hv (26 kW) enemmän kuin aikaisempien GTS-mallien vapaasti hengittävä moottori.

Uutuusmallit ovat saatavissa kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla tai Porschen kaksoiskytkinvaihteistolla, joka on lisävaruste.

Uusien GTS-mallien kattava vakiovarustelu pitää sisällään muun muassa Sport Chrono ‑varustepaketin, mekaanisella taka-akselin tasauspyörästön lukolla varustetun Porsche Torque Vectoring (PTV) ‑järjestelmän sekä aktiivijousituksen, joka madaltaa koria kymmenellä millimetrillä.

Enemmän tehoa ja suorituskykyä

Uutuusmallien paremman kiihtyvyyden ja joustavien ajo-ominaisuuksien takeena on 430 newtonmetrin huippuvääntö, joka on käytettävissä kierrosalueella 1900–5000 r/min. PDK-vaihteistolla ja Sport Chrono ‑varustepaketilla varustettuina uudet GTS-mallit kiihtyvät nollasta sataan kilometriin tunnissa 4,1 sekunnissa. Huippunopeus on 290 km/h.

Paljon mustaa sisällä ja ulkona

GTS-versiot erottuvat 718-mallistossa edukseen teknologiavarustelunsa, mutta myös muotoilunsa ansiosta: Uusi Sport Design ‑etupuskuri korostaa uutuusmallien urheilullista ilmettä.

Etuvalomoduulit ja bi-xenon-ajovalot ovat tummennetut GTS-tyyliin. Myös takaa katsottuna uudet GTS-mallit on helppo tunnistaa: autoissa on tummennetut takavalot, musta takapuskuri ja keskelle sijoitettu sporttinen kaksoispakoputki. Ovien alaosien mustat GTS-logot ja mustaksi maalatut 20-tuumaiset vanteet täydentävät vaikutelman auton sivuilla.

Alcantara-verhoilu

Uutuusmallien vakiovarusteluun kuuluvan Sport Chrono ‑paketin kellotaulu on kojelaudan keskeinen elementti.

Porschen muiden GTS-mallien tapaan kuljettajan ja etumatkustajan urheiluistuinten keskiosa on Alcantaraa. Sport Seat Plus -istuimet ovat sähköisesti säädettävissä kahteen suuntaan. Pääntuissa on GTS-logot.

Alcantaraa on käytetty säästelemättä myös esimerkiksi ohjauspyörän, keskikonsolin ja kyynärnojien verhoilussa.

Erityisen urheiluhenkiset kuljettajat arvostavat Porschen sovellusta, joka mahdollistaa ajotietojen automaattisen tallentamisen, näyttämisen ja analysoinnin älypuhelimessa.

718 GTS ‑mallien tilauskirjat on jo avattu. Jälleenmyyntiliikkeisiin autotsaapuvat joulukuun puolessa välissä.

Hinnat Suomessa

718 Boxster GTS PDK alkaen  125 362 euroa

718 Boxster GTS alkaen 126 353 euroa

718 Cayman GTS PDK alkaen  122 270 euroa

718 Cayman GTS alkaen  12

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here