Porschen hybridimallistoon uusi jäsen

2.5.2018  20.05

Porsche laajentaa hybridimallistoaan esittelemällä uuden Cayenne E-Hybridin. 

Uutuusmallin kolmilitrainen V6-moottori (340 hv / 250 kW) ja 136 hv:n (100 kW) sähkömoottori tuottavat tehoa yhdessä 462 hevosvoimaa (340 kW). 700 Nm:n maksimivääntö on käytettävissä jo hieman tyhjäkäyntiä suuremmalla nopeudella.

Cayennen uusi pistokehybridiversio kiihtyy nollasta sataan kilometriin tunnissa tasan viidessä sekunnissa ja saavuttaa 253 kilometrin tuntinopeuden. 

Pelkällä sähkömoottorilla Cayenne E-Hybridin toimintamatka on 44*) kilometriä ja huippunopeus 135 km/h.

NEDC-testisyklin mukainen polttoaineenkulutus sadalla kilometrillä on 3,2–3,4 litraa käytössä olevien renkaiden mukaan ja sähköenergian kulutus 20,6–20,9 kWh / 100 km.

918 Spyder -superautosta omaksuttu boost-konsepti

Cayenne E-Hybrid on Porschen uusin edistysaskel matkalla kohti sähköisesti liikkuvaa yhteiskuntaa. 

Uuden mallin polttomoottorin teho on kasvanut vain seitsemän hevosvoiman verran edellisen sukupolven mallista, mutta sähkömoottorissa tehoa on peräti 43 prosenttia entistä enemmän.

Yhdessä moottorit tuottavat tehoa 462 hv (340 kW).

Uutuutena on 918 Spyder ‑superautosta omaksuttu boost-konsepti, jonka ansiosta sähkömoottori antaa polttomoottorille lisäpotkua vakiovarusteluun kuuluvan Sport Chrono ‑paketin kaikissa ajotiloissa.

Käytännössä tämä merkitsee maksimiväännön saamista käyttöön heti, kun kaasupoljinta painetaan. Ajotilanteen ja vaaditun suorituskyvyn mukaan kuljettaja voi hyödyntää sähkömoottorin lisävoimaa kaikilla kierrosnopeusalueilla.

Suorituskykyyn painottuvissa Sport- ja Sport Plus ‑ajotiloissa käytännöllisesti katsoen koko akkuenergia voidaan valjastaa boost-toiminnon käyttöön.

Sport-tilassa akkua ladataan ajon aikana juuri sen verran kuin lisätehon tuottamiseen tarvitaan. Sport Plus ‑tilassa akku latautuu uudelleen mahdollisimman nopeasti. Muissa ajotiloissa etusijalla on paras mahdollinen taloudellisuus.

Kotioloissa akun saa täyteen alle kahdeksassa tunnissa

Cayenne E-Hybridin akkukapasiteetti on kasvanut noin 30 prosenttia – peräti 14,1 kilowattituntiin aikaisemman mallin 10,8 kWh:sta. Sen myötä myös toimintamatka pelkällä sähkömoottorilla on pidentynyt, ja polttomoottorin tueksi löytyy enemmän lisätehoa ajotilanteen niin vaatiessa.

Auton taakse tavaratilan lattian alle sijoitettu nestejäähdytteinen akku koostuu kahdeksasta kennomoduulista, joista jokaisessa on 13 prismaattista litiumionikennoa.

Korkeajännitteinen akku latautuu täyteen 7,8 tunnissa, kun käytetään 230 voltin latauspistettä ja kymmenen ampeerin latausvirtaa.

Latausaika lyhenee 2,3 tuntiin 230 V:n latausjärjestelmällä ja 32 A:n latausvirralla, kun 3,6 kW:n vakiolaturin sijasta käytetään autoon integroitua 7,2 kW:n laturia, joka on saatavissa lisävarusteena.

Autossa on vakiovarusteena erillisilmastointi. Toisin sanoen matkustamon lämmitys ja ilmastointi voidaan kytkeä päälle myös moottorien ja muun sähköjärjestelmän ollessa sammutettuina, ja niitä voidaan ohjata erikseen myös älypuhelimella.

Uusi hybridimoduuli ja uusi Tiptronic S -vaihteisto

Porsche on suunnitellut uusiksi Cayenne E-Hybridin voimansiirtojärjestelmän. Uuden sukupolven mallin hybridimoduuli koostuu sähkömoottorista ja erotuskytkimestä, jotka on integroitu yhtenäiseksi kokonaisuudeksi.

Erotuskytkin toimii sähkömekaanisesti aikaisemman mallin sähköhydraulisen järjestelmän sijasta. Tämä takaa Porschen mukaan nopeammat vasteajat.

Moottorien voiman välittää pyörille Cayenne-mallistoa varten suunniteltu uusi kahdeksanvaihteinen Triptronic S ‑automaattivaihteisto.

Cayenne E-Hybridin lanseerauksen myötä Porsche laajentaa kuljettajaa avustavien järjestelmien valikoimaansa ja tuo uusia lisävarusteita koko Cayenne-mallistoon.

Porschen autoon on nyt ensi kertaa saatavissa tuulilasinäyttö, joka heijastaa tärkeimmät ajotiedot värillisinä suoraan kuljettajan näkökenttään.

Muita Cayenne-mallistossa uusia ominaisuuksia ovat kuljettajaa avustava älykäs Porsche InnoDrive ‑järjestelmä, johon on integroitu mukautuva vakionopeudensäädin, hierovat istuimet, lämmitetty tuulilasi, kauko-ohjattava erillislämmitys sekä 22 tuuman kevytmetallivanteet.

Uusi Cayenne E-Hybrid on nyt tilattavissa ja hinnat Suomessa alkavat 103 700 eurosta. Malli saapuu Eurooppaan toukokuun loppupuolella.

Polttoaineenkulutus ja päästöt:

Cayenne E-Hybrid: yhdistetty polttoaineenkulutus 3,2–3,4 l / 100 km, CO2-päästöt 72–78 g/km; energiankulutus 20,6–20,9 kWh / 100 km

*) Pisin toimintamatka pelkällä sähkömoottorilla on 42–44 km käytössä olevien renkaiden mukaan. Kulutus riippuu käytössä olevista renkaista.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän