Porsche Sprint Challengen Pohjois-Euroopan sarjan kisa ajettiin Kemoran helteessä

Lämpöä oli luvassa Kemoran moottoriradalla, kun Porsche Sprint Challengen Pohjois-Euroopan kilpasarja saapui radalle viime viikonlopuksi.

Ulkolämpötilat eivät olleet niin kovin tyypillisiä suomalaiselle kesälle, kun viisi autoa asettautui lähtöruudukkoon kolmen lähdön ajaksi, aurinkoisessa +30 asteen lämpötilassa.

Ennustettu lämpöaalto oli myös karsinut muutaman kisatiimin joukosta heidän keskittyessä jo elokuussa ajettaviin sarjan finaaleihin.

Mutta Kemoran viikonloppuna kuljettajat, tiimit ja auto joutuivat todelliseen tulikokeeseen!

Tommi Haru ajoi aika-ajojen nopeimman ajan, mutta Junior Program-kuljettaja, vain 15-vuotias Luka Nurmi antoi tälle erinomaisen vastuksen.

Ensimmäinen lähtö ajettiin perjantai-iltana. Valitettavasti Nurmen kisa päättyi jo ennen aikojaan, ensimmäisellä kierroksella hartioiden kolisteluun sarjaa johtavan Tommi Harun kanssa.

Nurmen osalta korkein palkintopallisijoitus jäi haaveeksi ja jätti myös Harun pääjoukon perälle ajamaan kärkeä kiinni.

Ensimmäisen lähdön kirkkaimman pystin nappasikin itselleen Relaa Racingin tiimipäällikkö Raimo Niemi, jolle ruutulippu oli kauden ensimmäinen.

Toinen ja kolmas kisalähtö ajettiin lauantaina vielä kuumemmissa olosuhteissa.

Elohopea nousi +33 asteeseen, ja voi vain kuvitella millaisiin lukemiin Porsche 911 GT3 Cup–kilpurien sisälämpötilat nousivat.

Lähtövalojen sammuttua molemmat lauantain lähdöt seurasivat identtistä kaavaa.

Lahjakas, nuori Luka Nurmi otti kärkipaikan heti lähdössä ja piti sen helpon oloisesti ruutulipulle asti.

Hallitseva mestari Tommi Haru ei pystynyt vastaamaan 15-vuotiaan Junior Program –kuljettajan tahtiin ja joutui tyytymään toiseen sijaan, Raimo Niemen varmistaessa viikonlopulta erinomaisen pistesaaliin Relaa Racingille kahden palkintopallisijoituksen turvin.

Kolme lähtöä sisältävä kauden finaali ajetaan Alastaron moottoriradalla, Porsche Club Finland Festivaleilla 23.-24.8. 2019.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän