Porsche lähtee mukaan Formula E -sarjaan

Formula E -auto.

29.7.2017 09.15

Formula E -sarjasta tulee todella mielenkiintoinen vuodesta 2019 alkaen. Aikaisemmin Mercedes-Benz on ilmoittanut osallistuvansa sarjaan ja nyt myös Porsche on tiedottanut samasta asiasta. 

Porschen tehdastalli kilpailee Formula E ‑sarjassa vuodesta 2019 alkaen. Yhtiö vetäytyy FIA:n kestävyysajon MM-sarjan (WEC) LMP1-luokasta kuluvan kilpailukauden päätyttyä, mutta jatkaa vahvaa panostustaan GT-luokkaan. 

Porschen tämänhetkisen moottoriurheilustrategian keskiössä on 911 RSR, joka osallistuu kestävyysajon MM-sarjan GT-luokkaan ja sen kruunaavaan Le Mansin 24 tunnin kisaan, American IMSA WeatherTech SportsCar Championship ‑sarjaan ja moniin muihin klassisiin kestävyyskilpailuihin.
 
Porschen moottoriurheilutoiminnan painopisteen muutos perustuu Porsche Strategy 2025 ‑suunnitelman linjauksiin, joiden mukaan Porsche keskittyy puhdasveristen GT-autojen ja täysin sähkökäyttöisten urheiluautojen kehittämiseen.

Esimerkkinä tästä on yhtiön ensimmäinen täysin sähkötoiminen Mission E ‑tuotantoauto.

Samalla yhtiö vahvistaa sitoutumistaan GT-luokkaan.
 
Porsche jättää LMP1-luokan taakseen neljän todella menestyksekkään vuoden jälkeen: niihin sisältyi kolme peräkkäistä voittoa Le Mansissa ja niin kuljettajien kuin valmistajienkin mestaruudet kahdella viime kaudella.

Vaikka päätös lähdöstä on tehty, Weissachin tehdastalli haluaa puolustaa molempia MM-titteleitä viimeiseen asti. WEC-kausi päättyy Bahrainin osakilpailuun 18. marraskuuta.
 
Syyskuussa 2014 käynnistetty Formula E on maailman ensimmäinen täysin sähkökäyttöisille rata-autoille tarkoitettu kilpasarja. Kansainvälinen autourheiluliitto FIA – jonka järjestämiin sarjoihin kuuluu myös Formula 1 ‑kuninkuussarja – perusti Formula E:n tarkoituksenaan tukea sähköautoilua ja lisätä nuoremman yleisön kiinnostusta moottoriurheilua kohtaan. 

Useimmista muista kilpasarjoista poiketen Formula E ‑kausi käynnistyy syksyllä ja päättyy kesällä. Kilpa-areenoina toimivat erityisesti suunnitellut katuradat suurkaupunkien keskustoissa. Siten Formula E ‑sarja tuo moottoriurheilun yleisön luo, kun yleensä tilanne on päinvastainen.
 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän