Poliitikon puheenvuoro: Henna Kajava, PS, Espoo

Henna Kajava
Puolue: PS
Kunta: Espoo


Pysäköintiuudistuksella kuritetaan asukkaita ja perheitä

Espoon tavoitteena on muuttaa aiemmin maksuttomat pysäköintipaikat maksullisiksi kahdessa vaiheessa ensimmäisen vaiheen toteutuessa 11.5. Taustalla ovat Espoon ilmastotavoitteet.

Toisaalta halutaan ohjata asukkaat pysäköimään kadunvarsien sijaan taloyhtiön paikoille. Autoilijoiden kurittamiseen kuuluu, ettei maksutonta aikaa ole alussa – edes varttia tai puolta tuntia, kuten esimerkiksi Vantaalla. Jatkossa täytyy maksaa, vaikka kävisi vain viemässä lapsen päiväkotiin tai palauttamassa kirjastoon.

Mihin nyt asukkaiden kadunvarsille pysäköidyt autot parkkeerataan jatkossa? Monet espoolaiset, jotka ovat ostaneet itselleen kalliin, uuden asunnon joutuvat nyt puun ja kuoren väliin.

Valtuusto on tehnyt päätöksen, jonka mukaan pysäköintipaikkojen laskentaohjeesta joustetaan tiiviimmän kaupunkirakenteen mahdollistamiseksi, ja nyt toteutetaan tällainen uudistus. Autopaikoista on monissa uusissa taloissa suuri pula, niitä myös huutokaupataan ja hinnat nousevat tylyiksi.

Markkinaehtoisuuden lisäämiseen kuuluu, että alun kahden mobiilimaksuoperaattorin jälkeen pysäköinnin maksaminen avataan useille muille mobiilimaksuoperaattoreille ja näin saadaan bisnes taas kukoistamaan espoolaisten kustannuksella! Maksusovelluksilla kerätään myös tietoja käyttäjistä ja tehostetaan pysäköinninvalvontaa muiden digitaalisten apuvälineiden ohella.

Surkuhupaisinta on, kuinka pysäköinnin toimenpideohjelmassa kerrotaan, että tässä ollaankin helpottamassa liikkumista! Siinä sanotaan, että uudistuksella halutaan vähentää ”henkilöautoriippuvuutta” ja että uusi, uljas espoolainen muuttuu ”multimodaaliseksi ihmiseksi”, joka valitsee monipuolisesti kulloiseenkin tarpeeseen sopivan liikkumismuodon. Näinkö lisätään Espoon vetovoimaa?

Teksti: Henna Kajava
FM, 1. varavaltuutettu (PS),
kuntavaaliehdokas Espoosta

Katso tästä muut Kuntavaalit 21 poliitikon puheenvuorot.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

3 KOMMENTIT

  1. Vihersiirtymähän tarkoittaa sitä että ihmisten liikkumista pyritään noin yleisestikin rajoittamaan ja lukitsemaan ihmiset koteihinsa. Siirretään teollisuuskin pois suomesta niin ei tarvitse enää käydä töissäkään. Käynti lähikaupassa kävellen on vielä sallittua, mikäli sosiaalituet riittävät ruuan ostoon. Sitten vikistään, kun verotuloillakaan ei enää pysty pitämään suomen taloutta kunnossa.

  2. Espoo toki haluaa rahastaa. Ilmastosyyt ovat vain hyvä tekosyy näinä aikoina.
    Toisaalta, miksi ihmiset silti haluavat muuttaa noihin ns viherkaupunkeihin.
    Nyt on mahdollisuus äänestää jaloillaan. Eikun muutto ja veroeurot parempiin paikkoihin.

  3. Tämä vihervasemmiston toiminta autoilijoita vastaan saa aina uusia ja käsittämättömiä toimintoja…
    -Ja kaikkea lisää tulevaisuudessa ellemme tee asialle jotain esim. äänestämällä….

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here