Poliitikon puheenvuoro: Paul Taimitarha, RKP, Helsinki

Paul Taimitarha

Puolue: RKP

Kunta: Helsinki


Helsingin liikenteensuunnittelua on tunnetusti useita vuosia leimannut maaninen yksityisautoilun hankaloittaminen.

Pysäköintipaikkojen karsiminen, välttämättömän liikennerakentamisen torppaaminen ja uusien asuinalueiden pysäköintimahdollisuuksien leikkaaminen ovat joitakin esimerkkejä. Ja lisää on tulossa tiemaksujen ja kalliimman asukaspysäköinnin muodossa.

Malliksi on otettu milloin Amsterdam, milloin Kööpenhamina – välittämättä siitä, että ne ovat Suomeen ja Helsinkiin nähden kehnoja vertailukohtia.

Suomi on harvaan asuttu maa ja vaikka julkinen liikenne rakennettaisiin kuinka toimivaksi tahansa, se ei riitä kulkemistarpeisiimme; monet työmatkat, matkat mökeille ja kakkoskoteihin, harrastuksiin, kauppakeskuksiin, sukulaisten luokse, kouluun ja tarhaan, terveyskeskukseen j.n.e on jatkossakin pakko hoitaa omalla autolla.

Ilmaston muutos ja ympäristön suojelu edellyttävät uusia ratkaisuja – ei kieltoja! Meillä on kaikki mahdollisuudet sovittaa yhteen järkevä ilmastopolitiikka ja kaikkien tarpeet täyttävä liikennepolitiikka. Vähäpäästöiset yksityisajoneuvot tulevat olemaan osaratkaisu kun luodaan tulevaisuuden liikennettä. Muun liikenteen rinnalla.

Helsinkiläisenä luottamushenkilönä haluan olla myötävaikuttamassa kaupungin suunnitteluun ja asioiden hoitoon jota toteutetaan tarkoituksenmukaisesti, tehokkaasti, taloudellisesti – ja suurella sydämellä!

Näin olen pyrkinyt toimimaan myös kaupungin Tarkastuslautakunnan jäsenenä. Pääsen itse tarkastelemaan liikkumisen tarpeita monen sukupolven näkökulmasta; äitini on 91 vuotias eläkeläinen, minulla on kaksi lasta joilla on omat perheet ja joiden arkeen kuuluvat koulut ja tarhat, harrastukset ja mökkeily ja menoja moneen suuntaan.

Mikäli haluat nähdä kaupungin liikennesuunnittelua toteutettavan yllä olevista lähtökohdista, tavoitteena kaikille sujuva, yhä vähemmän ympäristöä kuormittava liikkuminen niin anna äänesi tulla kuuluville kauttani.

Olen Paul Taimitarha, KTM. Nykyisin kahden yleishyödyllisen säätiön asiamies lopetettuani pitkän työuran elintarviketeollisuudessa Suomessa ja ulkomailla. Löydät minut SFP – RKP:n listalta.

Fiksun liikenteen ja liikkumisen ystävä,

Paul Taimitarha

Helsinki

Katso tästä muita Kuntavaalien Poliitikkojen puheenvuoroja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here