Poliisilta lisätietoa Joensuun taksiryöstöön liittyen

2.9.2018 14.06

Poliisi on yön ja aamun aikana tehnyt esitutkintaa Joensuun viimeöisen taksin ryöstön tapahtumista.

Poliisille tuli lauantain ja sunnuntain välisenä yönä kello 1.30 tehtäväilmoitus taksista tehdystä ryöstöhälytyksestä. Ensitiedon mukaan taksi oli ajamassa Kontioniemestä (Kontiolahti) kohti Joensuuta.

Poliisin tiedotteen mukaan poliisipartio kohtasi pian ilmoituksen jälkeen taksiauton lähellä Joensuun keskustaa Kajaanintien ja Raatekankaantien risteyksen pohjoispuolella.

Tämän jälkeen poliisipartio seurasi taksia, joka ajoi Kajaanintietä Joensuun keskustan suuntaan.

Poliisipartio näytti taksiautolle pysähtymismerkkiä, jota taksi ei noudattanut. Taksi ei kuitenkaan pyrkinyt aktiivisesti poliisipartiota karkuun.

Poliisin mukaan taksiauto kääntyi Kuopiontielle Kuopion suuntaan ja pysähtyi lopulta Kuopiontien ja Siltakadun risteyksen kohdalla olevalle linja-autopysäkille.

Välittömästi auton pysähdyttyä taksinkuljettajan toiminut 31-vuotias nainen poistui kuljettajan paikalta ja ilmoitti poliisille, että asiakkaalla on teräase.

Mies ei totellut poliisin käskytystä

Poliisi oli välittömästi aloittanut kohdehenkilön käskytyksen.

Myöhemmin 21-vuotiaaksi kontiolahtelaiseksi mieheksi osoittautunut henkilö nousi apukuljettajan paikalta ja käveli teräase kädessään kohti toista poliisipartion jäsentä.

Mies ei totellut poliisin käskytystä ja poliisi joutui käyttämään ampuma-asetta miehen toiminnan pysäyttämiseksi.

Laukaus ammuttiin poliisin virka-aseella ja osui kohdehenkilöä ylävartaloon.

Mies on Suomen kansalainen.

Poliisin aseenkäytön kohteeksi joutuneen miehen tilasta poliisilla ei ole tällä hetkellä tietoa.

Hänet toimitettiin heti tapahtuman jälkeen Pohjois-Karjalan keskussairaalaan ja sieltä myöhemmin sunnuntaina Kuopion Yliopistolliseen sairaalaan.

Mies vaati kuljettajan puhelimia

Poliisi on tehnyt tapauksen johdosta useita kuulusteluja aamun aikana. Kuulusteluissa on selvinnyt, että mies on tullut kyytiin Kontiolahden Kontioniemestä.

Poliisin mukaan heti kyytiin tultuaan mies oli ottanut teräaseen esiin ja vaatinut taksinkuljettajalta puhelimia itselleen.

Taksinkuljettajan mukaan miehen käytös oli taksimatkan aikana ollut sekavaa ja hän oli huitonut teräaseella taksin sisätilassa.

Taksinkuljettajalle ei ole tapahtumasta aiheutunut fyysisiä vammoja, mutta tapahtuma on ollut järkyttävä.

Miehen taksinkuljettajalta anastama omaisuus on saatu takaisin.

Poliisi jatkaa asian selvittämistä. Rikosnimikkeinä tällä hetkellä ovat törkeä ryöstö ja virkamiehen väkivaltainen vastustaminen.

Poliisi pyytää tapauksen mahdollisia silminnäkijöitä ottamaan yhteyttä ilmoittamaan havainnoistaan sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi tai puhelimella 0295 415 232.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here