Poliisi: Monissa lumenkuljetuksissa puutteita

Arkistokuva: Kuva Helsingin KTK.

Runsas lumentulo on aiheuttanut suuria haasteita liikenneväylien ja kiinteistöjen kunnossapidolle. Lunta joudutaan kuljettamaan pois suuria määriä.

Poliisi haluaakin muistuttaa kuljettajia, kuljetusyrittäjiä ja kiinteistönhuoltoyhtiöitä heidän vastuustaan turvallisesta kuljetustoiminnasta.

– Olemme tarkastaneet lumenkuljetuksia ja havainneet monissa kuljetuksissa puutteita. Sakkoja on jouduttu kirjoittamaan viitisentoista kappaletta, ja räikeimpien rikkomusten kohdalla kuljetuksia on jouduttu jopa keskeyttämään, kertoo ylikomisario Jussi Päivänsalo.

Rikkomukset kohdistuivat muun muassa ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, luvanvaraista liikennettä koskevien säännösten rikkomiseen, ammattipätevyyden puuttumiseen ja vaihtolavojen lukitusten puutteisiin.

Vaihtolavan tulee olla sopiva alustaan nähden ja sen lukitusten pitää toimia. Muuten vaihtolava on vaarassa pudota kyydistä.

– Vaikka lumen auraus on vapautettu ajopiirturin käytöstä, koskee ajopiirturin käyttövelvollisuus lumen kuljetusta. Väsynyt kuljettaja on riski liikenteessä, Päivänsalo muistuttaa.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here