Poliisi kaipaa edelleen havaintoja kesäkuun Joensuun Hasaniemen autopaloon liittyen

Poliisi on jatkanut Joensuun Hasaniemen maanantaina 8.6.2020 varhain aamuyöstä ilmi tulleen autopalon esitutkintaa, todetaan poliisin tiedotteessa.

Poliisi sai ilmoituksen palavasta autosta Länsikadun ja Hasaniementien risteyksessä 8.6. klo 02:38. Kyseinen Volvo-merkkinen henkilöauto oli jälkien perusteella ajautunut ulos ajoradalta.

Tapahtumapaikkatutkinnassa autosta löytyi vainaja, noin 30-vuotias joensuulaismies.

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus vangitsi alle 30-vuotiaan miehen ja naisen tapahtumaan liittyen 12.6.2020.

Poliisin tiedotteen mukaan heidät vapautettiin keskiviikkona 8.7.2020, koska heidän osaltaan todennäköisiä syitä rikosepäilyyn ei enää ollut olemassa.

Poliisilla on ollut yhteensä 16 henkilöä kiinniotettuna kokonaisuuteen liittyen. Osaa kiinniotetuista on epäilty rikoksentekijän suojelemisesta. Kaikkien henkilöiden rikosepäilyjä tarkastellaan esitutkinnan edetessä.

Tutkintaa jatketaan edelleen törkeänä kuolemantuottamuksena ja törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Autossa ei ollut ulosajohetkellä rekisterikilpiä, mutta auto on yksilöity valmistenumeron perusteella.

Poliisi selvittää edelleen, kuka autoa ulosajohetkellä ajoi ja mikä oli auton syttymissyy.
Valvontakameratallenteiden ja todistajahavaintojen perusteella kyseinen auto on ajanut maanantaina 8.6.2020 noin kello 02 kovaa vauhtia Länsikatua pitkin kohti Hasaniemeä.

Poliisin mukaan 8.6.2020 autopalossa tuhoutunut Volvo-henkilöauto oli pysäköitynä kerrostalon pihaan Torikatu 35:ssä sunnuntaihin 7.6.2020 saakka.

Yhdessä kerrostalon asunnossa oli sunnuntai-iltana kaksi poliisitehtävää. Myöhemmin maanantaina samasta asunnosta takavarikoitiin huumausaineita ja asiaa tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena.

Törkeään huumausainerikokseen on ollut vangittuna kaksi noin 30-vuotiasta miestä, jotka ovat vapautuneet.

Kokonaisuudessa selvisi myös sunnuntaina 7.6.2020 Joensuussa tapahtunut törkeä pahoinpitely, jonka asianomistajana on toinen törkeästä huumausainerikoksesta vangittuna olleista miehistä. Miestä oli lyöty teräaseella jalkaan.

Teko on poliisin mukaan tapahtunut vangittuna olleen pariskunnan käytössä olleessa henkilöautossa. Uhrin lisäksi autossa oli tapahtumahetkellä neljä henkilöä, jotka kaikki ovat epäiltyinä törkeästä pahoinpitelystä.

Autopalossa menehtynyt mies oli poliisin tiedotteen mukaan yksi autossa tapahtumahetkellä olleista henkilöistä.

Poliisi on edelleen kiinnostunut uusista vihjeistä ja havainnoista kokonaisuuteen liittyen. Havainnot ja vihjeet voi toimittaa Itä-Suomen poliisilaitoksen päivystysnumeroon puh: 029 541 5455 tai sähköpostilla vihjeet.ita-suomi@poliisi.fi .

 

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!