Pohjanmaan taksiratsian suurimmassa osassa takseja oli huomautettavaa

Pohjanmaan poliisilaitoksen, Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin ja Verohallinnon yhteisessä taksiliikenteen valvontaiskussa havaittiin useita puutteita.

Perjantaina 27.5.2022 samanaikaisesti Vaasassa ja Pietarsaaressa toteutetussa valvontaiskussa tarkastettiin yhteensä 36 taksia, joista suurimmassa osassa oli huomautettavaa. Liikennevirhemaksuja määrättiin yhteensä 20.

Eniten puutteita todettiin taksin tietojen esittämisessä. Luvanhaltijan nimi ja yhteystiedot eivät olleet matkustajan nähtävillä kymmenessä taksissa ja taksinkuljettajan nimen esillä pitäminen oli laiminlyöty yhteensä 15:ssä tapauksessa.

Liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta puuttui neljästä taksista. Lisäksi taksin hintamerkinnöistä löytyi puutteita neljässä tapauksessa.

Valvontaan osallistui kymmenen poliisia Pohjanmaan poliisilaitokselta, Traficomin asiantuntija ja kaksi verotarkastajaa Verohallinnosta.

Valvonnalle tarvetta

Poliisin ja ennen kaikkea liikenneturvallisuuden näkökulmasta valvonta osoitti, että asiat ovat pääosin kunnossa, mutta pieniä puutteita on liikaa.

Mitään liikenneturvallisuutta vaarantavaa ei takseissa havaittu, ajoneuvokalusto oli hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Taksinkuljettajan ajolupa löytyi kaikilta tarkastetuilta kuljettajilta.

Katso tästä juttuja muista taksiratsioista.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän