Päivän urheiluauto: American Car Show -tapahtumassa esillä oleva Jaguar E-type

Pääsiäisen American Car Show -tapahtumassa esillä on muun muassa tämä Suomessa entisöity Jaguar E-type.

Malcolm Sayerin suunnittelema Jaguar E-type esiteltiin yleisölle maaliskuussa 1961 eli noin 60 vuotta sitten. Tuolloin itse Enzo Ferrari kutsui sitä ”kauneimmaksi koskaan valmistetuksi autoksi”.

Viimeisin E-Type valmistui Coventryssä, Englannissa sijaitsevalta tehtaalta vuonna 1975.

Kyseistä mallia valmistettiin kovakattoisena coupéna ja avonaisena cabrioletina. Vuonna 1966 tarjolle tuli 2+2 –paikkainen coupè-versio.

Katso tästä muita Jaguar-juttuja.

Ensimmäisinä vuosina autossa oli 3,8 litrainen ja vuodesta 1964 vuoteen 1971 4.2 litrainen, kuusisylinterinen rivimoottori.

Moottorilohko oli valurautaa ja sylinterikansi alumiinia. Tehoja löytyi lähes 300 hevosvoimaa ja kiihtyvyyttä nollasta sataan noin 7 sekuntia.

Auton huippunopeus oli noin 240 kilometriä tunnissa. Vuonna 1971 alkaen E-Typessä nähtiin täysalumiininen 5.3 litran V12-moottori.

American Car Show –tapahtumassa yleisön ihailtavana oleva E-Type on valmistettu vuonna 1963 ja otettu käyttöön samana vuonna New Yorkissa. Keulalla olevan pitkän ja sulavalinjaisen konepellin alta löytyy 3,8 litran suora kuutonen. Auto on museokatsastettu.

Aikaa täysin uuden veroisen E-Type-klassikon entisöintiin on kulunut runsaat neljä vuotta. Auton tekniikasta, säädöistä ja kasauksesta sekä moottoriin tehdyistä muutoksista (mm. Jaguar D-Type –kilpa-automallin sylinterikansi ja pakosarjat) vastaa Jaguareihin erikoistunut Jag-Finn Oy.

Katso tästä muita Päivän urheiluautoja.

Korin kunnostuksen, alustan viimeistelyn ja maalauksen on toteuttanut virolainen Benefit Oy. Tarvittavat varaosat on toimittanut brittiläinen S.N.G. Barratt Group.

Moottorin koneistuksen on tehnyt GT Motor Oy ja viritykset Guy Broad Parts.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän