Päivän kuva: Teboil Racing Team 1975

Vehoniemen automuseon seinällä roikkui vuonna 2017 Teboil Racing Teamin kuva vuodelta 1975. Kuvan yhteydessä esitellään kuvan seitsemän rallikuljettajaa.

”Teboil Racing Team -termi tuli julkisuuteen vuonna 1970, jolloin Oy Teboil Ab aloitti toimintansa autourheilun parissa nykyisessä muodossaan. Tätäkin ennen yhtiöllä oli yksittäisiä kuljettajia, mutta toiminta ei ollut niin kiinteämuotoista kuin tänään.

Vuonna 1972 esiintyivät ensimmäiset Teboil Racing Team -autot yhtiön väreihin maalattuina ralliteillä. Samaa linjaa noudatetaan vielä nykyäänkin.

Katso tästä muita Päivän kuvia.

Teboil Racing Team on muodostettu alusta lähtien nuorista lupaavista kuljettajista, koska juuri he käsityksemme mukaan tarvitsevat tukea kehittyäkseen harrastuksessaan, kuten esim. Eeva Heinonen ja Markku Alén. Tätä ohjetta noudattaen on vuoden 1975 Teboil Racing Teamin kokoonpano seuraava:

1. ARI VATANEN, tuupovaaralainen rallikuski, ajaa kakkosryhmän Opel Asconaa erittäin raisulla tyylillä. Viime vuonna heltisi yksi pienoisrallin voittokin. Arin meno on sellaista että voisi melkein ennustaa että hän tulee olemaan… Eipäs kerrotakaan. Antaa ajan näyttää.

2. KYÖSTI SAARI, kemijärveläinen urakoitsija, ajaa ralleja ykkösryhmän Alfa Romeo 2000 GTV:llä erittäin nopeasti varsinkin ”kotipoluillaan” Pohjois-Suomessa.

3. KYÖSTI ”HÄMY” HÄMÄLÄINEN, heinolalainen maanviljelijä, ajaa tämän vuoden ralleissa ykkösryhmän Sunbeam Avengerilla. ”Hämyn” ajotaidot riittivät edellisvuonna Suomen mestaruuteen ja viime vuonna hopeatilalle ykkösryhmässä. Epävirallisessa maanviljelijöiden maailmantilastoissa hän on kolmannella sijalla.

4. ERKKI PITKÄNEN, 23-vuotias helsinkiläinen opiskelija, ajaa ralleja kakkosryhmän viritetyllä Volvolla. Tyypillisesti hänellä on tasainen varma ajotyyli.

5. JAAKKO MARKULA, raisiolainen rataspesialisti, ajaa ralleissa kakkosryhmän Skoda 120 A Ralley -merkkistä autoa sekä jäärata Cupissa, mikäli jäätilanne sen sallii, Fiat 128 Sport Coupea. Jaskalla on yhteensä 5 Cup-mestaruutta. Viime vuoden sellainen tuli rata Cupissa luokassa yli 1600 m3.

6. TIMO ”TIMPPA” SALONEN, liikemies Riihimäeltä, siirtyi ykkösryhmäläisen puikoista vauhdikkaasti kakkosryhmän Volvoon. Ajo on maittanut ja Timppa on ollut lähes joka kisassa kärkisijoilla.

7. MARKETTA OKSALA, helsinkiläinen röntgenhoitaja, ajaa rataa Ford Capri 3000:lla sekä rallia Sunbeam Avengerilla. Molemmat autot ovat ykkösryhmäläisiä. Vuonna 1974 hän voitti naisten rata Cupin ja oli miesten vastaavassa sarjassa kolmas. Viime vuoden raskaassa RAC-rallissa hän tuli ensikertalaisena hienosti kolmanneksi naisten sarjassa. Tämän vuoden ensimmäisessä Ruotsissa ajetussa EM-rallissa hänen sijalukunsa oli 17.

SIINÄPÄ SITÄ – RAJUJA KUSKEJA JA AJOKKEJA!”

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: CvB.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän