Opel tuomassa suurperheellekin sopivan Combo-mallin

19.2.2018 13.45

          

Opel jatkaa uusien mallien vyörytystä esittelemällä monikäyttöauton Opel Combo Lifen.

Se on tilava, käytännöllinen ja varustettu yhdellä tai kahdella sivuliukuovella takana ja saatavana lyhyenä tai pitkänä versiona sekä viisi- tai seitsemänpaikkaisena.

Combo Lifessa on Opelin muista malleista tuttuja teknologioita ja avustinjärjestelmiä kuten kuljettajan vireystilan valvonta, takakamera 180 asteen lintuperspektiivinäkymällä, heijastusnäyttö, pidonhallintajärjestelmä sekä mukavuusvarusteita kuten istuimien ja ohjauspyörän lämmitys.

Viidennen sukupolven Combo perustuu täysin uudelle arkkitehtuurille. Samaa arkkitehtuutia käytetään Citroën Berlingossa ja Peugeot Partnerissa.

Monikäyttöinen

Uusi Opel Combo on saatavana 4,4 metrin pituisena vakiomallina tai 35 cm pitempänä, jossa on kaksi liukuovea takaistuimelle vakiona.

Molempien mallien korkeus on 1,8 metriä ja molemmat ovat saatavana sekä 5- että 7-paikkaisina, varmistaen suurellekin perheelle lemmikkeineen tilavan ja mukavan matkanteon.

Viisipaikkaisen vakiomallin tavaratila on pienimmillään 597 litraa[1], jonka ansiosta kaikki matkustajat, lemmikit mukaan lukien, saavat lempilelunsa ja -huopansa mukaan lomalle. Vieläkin enemmän tilaa tarvitseville on pitemmässä mallissa 850 litran tavaratila.

Combo Life toimii myös pienenä pakettiautona. Takaistuimet alas taitettuna vakiomallin tavaratila enemmän kuin kolminkertaistuu 2 126 litraan[2]. Combo Lifen pitkä malli tarjoaa enemmän tilaa takaistuimet alas taitettuna. Tässä muodossa sen tavaratila on 2 693 litraa.

Matkustajan etuistuin taittuu samaan tasoon takaistuimien kanssa, pidentäen tavaratilaa riittäväksi surffilaudoille tai osina pakatuille huonekaluille.

Tarjolla kolme erillisistuinta

Suunnittelijat varmistivat myös, että tavaroiden ja takaluukun väliin joskus jäävä ärsyttävä väli voidaan hyödyntää valinnaisen, takaluukkuun integroidun, avattavan ikkunan avulla.

Molempien mallien takaistuinvaihtoehdot palvelevat myös erilaisia tarpeita. Valittavana on 60/40-jaettu toisen rivin istuin vakiona tai valinnaisesti kolme erillisistuinta, jotka voidaan taittaa helposti tavaratilasta[3].

Molemmissa istuinmalleissa on jokaisella paikalla omat Isofix-lastenistuinkiinnikkeensä kolmen lastenistuimen kiinnittämiseksi.

Lisäksi jokaisessa istuimessa on yläkiinnityshihnan kiinnike lastenistuimen eteenpäin suuntautuvan liikkeen rajoittamiseksi etutörmäyksessä, mikä pienentää loukkaantumisriskiä. Kulku matkustamoon on helppoa liukuovien kautta.

Takaistuimen matkustajat voivat nauttia näköalasta taivaalle valinnaisesta panoraamalasikatosta. Auringonpaisteen ollessa liian voimakas matkustajien makuun voidaan sähkökäyttöinen kaihdin sulkea kattokonsolin kytkimellä. 

Monipuoliset säilytystilat

Combo Life tarjoaa monipuoliset säilytystilat. Keskikonsolin tilavaan lokeroon sopii mitä tahansa 1,5 litran pullosta älypuhelimeen tai lompakosta tablettiin. Etu- ja takaovissa on lisäksi kookkaat lokerot matkustajien tavaroille.

Takaistuimen matkustajien tabletit ovat turvassa etuistuimien selkänojissa olevissa lokeroissa ja kuljettaja sekä etuistuimen matkustaja voivat käyttää ylempää tai alempaa lokeroa. Ylempi lokero on kokonsa puolesta ihanteellinen suuremmille esineille kattoon asennetun matkustajan etuturvatyynyn ansiosta.

Valinnaisella panoraamalasikatolla tilatussa Opel Combossa on auton keskellä hylly, jossa on vakiovarusteena led-valot.

Lisäksi tähän varustukseen kuuluu kookas 36 litran säilytyslaatikko, joka on asennettu tavaratilaan hattuhyllyn päälle. Se mahdollistaa normaalisti käyttämättä jäävän tilan järkevän käytön, haittaamatta näkyvyyttä taustapeilistä taaksepäin.

Säilytyslaatikko on ihanteellinen vaatteille, kirjoille tai pienille leluille. Se voidaan kuormata takaa takaluukun ollessa avoinna tai valinnaisen avattavan takaluukun ikkunan kautta, ja sisältöön pääsee käsiksi auton sisältä laatikon etuseinässä olevien kahden liukuluukun kautta.

[1] Takaistuimen yläreunasta mitattuna.
[2] Kattoon asti mitattuna.
[3] Saatavana 2019

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here