Olimme mukana Polestar 2 -mallin Suomen lanseerauksessa — katso video!

Polestar 2:n Suomen lanseeraus järjestettiin Kattilahallissa Helsingissä. Polestar on Volvo Cars:n ja Geely Holding Groupin yhteisomistama oma brändinsä, jonka tuotteiden muotokielestä löytyy yhteneväisyyttä Volvon tuotteiden kanssa.

Samaa ei voi kuitenkaan sanoa ajokokemuksesta.

Polestarilla on tällä hetkellä mallistossaan kaksi mallia Polestar 1 ja Polestar 2. Hintansa puolesta harvempien herkkua edustavan Polestar 1:n voimanlähteenä toimii hybriditekniikka, jonka yli 600 hevosvoimaa ja 1000 Nm vääntöä tarjoilevat kaksioviselle urheiluautolle komean suorituskyvyn.

Kuva: Antti Järveläinen.

Nollasta sataan kellotetaan noin neljään sekuntiin ja reilun 30 kWh ajoakun ansiosta matkaa taittuu yli 100 kilometriä pelkällä sähköllä.

Polestar 2 jalkautuu lähemmäs ”normaalia” kuluttajaa lanseerausmallin lähtöhinnan ollessa 59 900 euroa.

Katso tästä muita juttuja Polestarista.

Nelivetoinen täyssähköinen Polestar 2 puhuttelee modernilla ja minimalistisella muotoilullaan, ja ajodynamiikka pääsee yllättämään positiivisesti kokeneemmankin sähköautoilijan.

Kuva: Antti Järveläinen.

Lanseerausmallissa ajoakun nimelliskapasiteetti on 78 kWh, ja kahden sähkömoottorin ansiosta tehoa löytyy yhteensä 408 hevosvoimaa ja vääntöä 660 Nm.

Polestar 2:n WLTP mukainen toimintamatka on 470 kilometriä ja kiihtyvyys 4,7 s. (0-100km/t). Jatkossa saataville tulee myös yksimoottorinen etuvetoinen malli kahdella eri akkukoolla.

Polestar 2 oli ensimmäinen auto, jossa oli sisäänrakennettuna Googlen toimintoja. Android-pohjaista järjestelmää pystytään ylläpitämään Internetin kautta tulevilla päivityksillä, ja arjessa auton käyttöä helpottavat Google Assistant, Google Maps ja Google Play Kauppa.

Kuva: Antti Järveläinen.

Polestar 2 tulee Suomessa yleisön koeajettavaksi jo kahden viikon kuluttua 19. huhtikuuta eteenpäin. Toimipisteenä koeajoille toimii aluksi hotelli Valo Helsingissä, ja oman koeajovarauksen voi tehdä Polestarin nettisivuilla. Koeajomahdollisuudet laajentuvat myöhemmin myös muihin kaupunkeihin.

Auton virallinen myynti Suomessa alkaa syyskuussa ja ensimmäiset autot toimitetaan asiakkaille lokakuussa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

Kuva: Polestar.

Kuva: Polestar.

Kuva: Polestar.

Kuva: Polestar.

2 KOMMENTIT

  1. Miksi vieläkin kiihtyvyys on niin isossa roolissa? Entä huipputehot? Mihin niitä tarvitsemme arkiajossa kaupassa käyden ja lapsia/tyttöystäviä kuskaten lähietäisyyksin? Eihän äitikkäkään saa ajaa kuin max.120km/h ja pääosin 100km sekä 80km. Voisiko tehoja/kiihtyv. alentaa ja käyttää latausvälin pidennykseen esim.470km>>700km? Minä ja monet vaan kysymme teiltä viisailta ja vielä viisaimmilta. Saisiko tähän vastauksen ettei täällä Rovaniemellä pitkien etäisyyksien Lapissa haihatella turhaan.

    • Hyviä ajatuksia Erkki. Tehojen alentamisella ei tunnu olevan merkittävästi, jos lainkaan, merkitystä sähköautojen sähkön kulutukseen. Pienitehoiset yksimoottoriset sähköautot näyttävät kuluttavan sähköä siinä missä saman kokoiset ja muotoiset kaksimoottoriset tehoversiot. Kymmeniä eri sähkömalleja koeajaneena, paljon vaikutusta tuntuu olevan auton aerodynamiikassa ja valmistajan kokemuksessa/historiassa sähköautojen parissa. Suuri vaikutus on tietysti myös auton akun kapasiteetilla. Toistaiseksi ei juuri yli 100 kWh. akkuja ole malleihin tarjolla, yleisimmät akkukoot ovat 50 kWh. – 100 kWh. välillä.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!