Nyt Britanniaan autoilevan pitää muistaa ottaa mukaan Vihreä kortti

Liikennevakuutuskeskus muistuttaa uutisessa Vihreän kortin tarpeellisuudesta Britanniaan ajoneuvolla matkustavalle.

Britannian ero Euroopan Unionista astuu lopullisesti voimaan 1.1.2021, kun vuoden 2020 alussa alkanut siirtymäaika päättyy 31.12.2020. Tämän jälkeen Britanniaan ei enää sovelleta EU-lainsäädäntöä, todetaan Liikennevakuutuskeskuksen uutisessa.

Liikennevakuutuskeskus kehottaa autolla tai muulla moottoriajoneuvolla Britanniaan matkustavia ottamaan matkalle mukaan kansainvälisen todistuksen voimassa olevasta liikennevakuutuksesta eli vihreän kortin (Green Card). Vihreä kortti helpottaa asiointia paikallisten viranomaisen kanssa sekä mahdollisen vahinkotilanteen selvittelyä.

Vihreän kortin saa omasta vakuutusyhtiöstä.

Katso tästä muita juttuja Vihreästä kortista.

Vihreä kortti tulee esittää paperisena eli sitä ei voi näyttää esimerkiksi kännykän näytöltä. Nimestään huolimatta suomalaisen vakuutusyhtiön myöntämä vihreä kortti voi nykyään olla väriltään myös valkoinen.

Britanniassa tapahtuvien liikennevahinkojen käsittelyyn on Brexitin myötä tulossa mahdollisia muutoksia.

Jos joudut osalliseksi liikennevahinkoon Britanniassa, ota mahdollisimman pian yhteys Liikennevakuutuskeskukseen saadaksesi toimintaohjeet.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

 

 

1 KOMMENTTI

  1. Ei kai nyt mennä puolin/toisin? Ihmetys tämä juttu koronan jyllätessä Briteissä uusilla rekordeilla??? Haloo toimitus!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän