Nokian Renkaiden paketti- ja matkailuautorenkaiden sivupinnat kestävät nyt enemmän

14.1.2018 20.25

Nokian Renkaiden Aramid Sidewall -teknologia kehitettiin tuomaan lisäkestävyyttä haastaviin olosuhteisiin. Innovaation tuomasta lisäturvasta pääsevät hyötymään nyt myös ammattiautoilijat sekä matkailijat, kun kestävää aramid-kuitua sisältävä Aramid Sidewall -sivupintarakenne laajennetaan koskemaan myös Nokian Renkaiden paketti- ja matkailuautojen renkaita, todetaan Nokian Renkaiden tiedotteessa.

Paketti- ja matkailuautojen alla rullaavat renkaat ovat kovalla käytöllä. Ajoneuvot ovat painavia, ja niitä ajetaan usein täyteen lastattuina huonokuntoisilla tienpinnoilla: pitkin kuoppaisia hiekkateitä ja yli asvaltin reunakivien. Renkaiden on kannettava kuorma sekä annettava turvallinen ja vakaa ajettavuus kaikissa olosuhteissa.

Jalkakäytävän reuna tai yllättävä kuoppa maantiellä voi vahingoittaa rengasta pahoin. Vaurio renkaan sivupinnassa vaatii yleensä renkaan vaihtamisen ja uuden hankkimisen.

Aramid Sidewall -teknologian vahva ydin on aramid-kuitu, jota sivupinnan kumisekoitus sisältää. Samaa materiaalia hyödynnetään myös lentokoneteollisuudessa ja sotilaskäytössä. Aramid-kuitu vahvistaa sivupinnan kestämään entistä paremmin ulkopuolisia iskuja ja viiltoja ja voi jopa estää rengasvahingon kokonaan, Nokian Renkaiden tiedotteessa luvataan.

Aramid Sidewall -teknologia on ollut käytössä Nokian Renkaiden SUV-renkaissa jo usean vuoden ajan. Teknologia löytyy nyt myös kaikista Nokian Renkaiden markkinoilla olevista paketti- ja matkailuautoihin kehitetyistä tuotteista.

Aramid Sidewall -teknologia käytössä 1.1.2018:

Nokian Hakkapeliitta C3
Nokian Hakkapeliitta CR3
Nokian Hakka C2
Nokian Hakkapeliitta R3 SUV (uutuus)
Nokian Hakkapeliitta 9 SUV
Nokian Hakkapeliitta 8 SUV
Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
Nokian Hakka Black 2 SUV
Nokian Hakka Blue 2 SUV
Nokian Hakkapeliitta LT2
Nokian Rockproof
Nokian Rotiiva HT
Nokian Rotiiva AT
Nokian Roti

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here