Nesteytetyn maakaasun käyttö lisääntyy raskaassa liikenteessä

27.4.2018   14.44

Volvo on tuonut Suomeen ensimmäistä kertaa varteenotettavan vaihtoehdon raskaan runkoliikenteen kuljetuksiin sopivan LNG-käyttöisen ajoneuvon. 

Vuoden 2017 lopulla julkaistu Volvo FH LNG tarjoaa konkreettisen vaihtoehdon dieselajoneuvoille pitkän matkan ajoon, myös täysperävaunun vetoon. 

Nesteytetty maakaasu eli LNG, on puhtaana ja kustannustehokkaana vaihtoehtona yleistymässä Suomen maanteillä raskaassa liikenteessä.

LNG on raskaalle liikenteelle suunnattu puhdas polttoaine. Sen käyttö tuo monia hyötyjä, sillä muihin polttoaineisiin verrattuna LNG tuottaa vähemmän sekä lähi- että pienhiukkaspäästöjä. 

LNG:n hyödyntäminen edesauttaa Suomen päästövähennystavoitteiden saavuttamista ja hiilineutraalin tulevaisuuden toteutumista.

– Mitä tulee raskaaseen kalustoon, LNG on tällä hetkellä saatavilla olevista ratkaisuista paras vaihtoehto dieselille. Uusien Volvo FH LNG -kuorma-autojen ajosta syntyvät hiilidioksidipäästöt ovat vähintään 20 prosenttia pienemmät kuin fossiilisten polttoaineiden käytöstä aiheutuvat. Uuden mallin kysyntä on yllättänyt positiivisesti ja ensimmäiset tilaukset ovat jo lähteneet tehtaalle, sanoo Volvon palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.

Laajeneva kaasuasemaverkosto vastaa kasvavaan kysyntään

LNG-ajoneuvoja voi tankata Gasumin LNG-tankkausasemilla, joita Suomessa on tällä hetkellä neljä: Helsingissä, Vantaalla, Turussa sekä Jyväskylässä.

Gasum on sitoutunut panostamaan vähäpäästöisen liikennekaasumarkkinan kehittämiseen. Kaasutankkausasemaverkosto tuleekin kasvamaan tänä vuonna usealla asemalla.

LNG-tankkausasemia on suunnitteilla muun muassa Kuopioon, Lahteen, Ouluun ja Seinäjoelle. Gasumin tavoitteena on laajentaa LNG-tankkausasemaverkostonsa myös Ruotsiin ja Norjaan tämän vuoden aikana.

Ajoneuvoliikennerekisterin tilastojen mukaan Suomessa on käytössä yli 4 600 kaasukäyttöistä ajoneuvoa. Kaasukäyttöisten ajoneuvojen määrä on kasvanut noin 1 000 ajoneuvolla vuoden 2018 ensimmäisen neljänneksen aikana.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here