Myös matkailuajoneuvokauppa kärsii saatavuusongelmista

Suomessa rekisteröitiin huhtikuussa 2022 yhteensä 216 uutta matkailuajoneuvoa, 120 matkailuautoa ja 96 matkailuvaunua.

Uusien ajoneuvojen rekisteröintimäärä seuraa tällä hetkellä koronaviruspandemiaa edeltävää jaksoa, joka oli toimialalle erittäin hyvän myynnin ja kehittymisen aikaa ennen poikkeuksellisen suurta matkailuajoneuvojen kysyntää vuonna 2021, todetaan Matkailuajoneuvotuojat ry:n tiedotteessa.

Ensirekisteröintimäärät eivät kerro koko toimialan myynnin kehitystä ja ajoneuvojen kysyntää, sillä alan liikkeet tekevät hyvin kauppaa myös käytetyillä ajoneuvoilla ja yleisön kiinnostus matkailuautoja ja -vaunuja, sekä caravan-harrastusta kohtaan on edelleen suurta.

Esimerkiksi Turun Caravan Showssa huhtikuussa saavutettiin lähes korona-aikaa edeltävä kävijämäärä ja kauppa kävi hyvin. Myös leasingiä kohtaan oli suurta kiinnostusta.

Verrattaessa vuoden 2022 neljän ensimmäisen kuukauden ensirekisteröintimääriä korona-ajan huippuvuosiin 2020–21, määrissä ollaan kuitenkin selvästi jälkijunassa.

Jo pitkään jatkuneet erityisesti uusien matkailuautojen saatavuusongelmat syövät myyntiä. Kysyntää on selvästi enemmän, kuin saatavilla olevia autoja. Myös vaunujen saatavuudessa on entistä enemmän haasteita.

Monet joutuvat odottamaan tilaamiaan ajoneuvoja pitkään, mikä näkyy myös ensirekisteröintimäärissä. Tämä on kaikkien kannalta ikävä tilanne.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän