Mobiiliajokortin käyttö loppuu — uusi versio tulossa ehkä vielä tänä vuonna

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Autoilija-sovelluksen beta poistuu käytöstä 3.2.2020. Autoilija-sovellus sisälsi myös mobiiliajokortin.

Betasta saatujen kokemusten perusteella rakennetaan sovellusta uudella, ainoastaan digitaaliseen tarkastukseen perustuvalla toimintamallilla.

Autoilija-sovellus julkaistiin testikäyttöön ensimmäisen kerran 2017 joulukuussa. Toukokuussa 2019 sovelluksesta avattiin rajattu beta-versio ja sillä on ollut noin 40 000 käyttäjää. Sovelluksesta on saatu paljon hyvää palautetta sekä erinomaisia kehitysehdotuksia.

– Sovelluksen testi- ja beta-versiosta saamamme kokemuksen perusteella rakennamme jo uutta mobiiliajokorttia, mikä vastaa entistä paremmin tulevaisuuden tarpeita. Uusi mobiiliajokortti ja sen tarkastaminen tulee perustumaan QR-koodiin. Koska keskitymme nyt uuden konseptin mukaisen Autoilija-sovelluksen rakentamiseen, sovelluksen nykyinen beta poistetaan käytöstä helmikuun alkupuolella, sanoo Traficomin johtaja Simo Karppinen.

Autoilijasovelluksen mobiiliajokortti käy asiointipaikoissa normaaliin tapaan siihen asti, kunnes sovellus poistuu käytöstä. Käytännössä tämä näkyy sovelluksen ladanneilla asiakkailla siten, että sovellus ei enää siirtymäajan jälkeen avaudu. Tämän jälkeen esimerkiksi ajo-oikeus on osoitettava perinteisellä ajokortilla.

Traficomin tavoitteena on julkaista uudistettu Autoilija-sovelluksen beta vuoden 2020 aikana.

Katso tästä tarinoita mobiiliajokortin vaiheista.

– Tuleva kansainvälinen mobiiliajokorttistandardi perustuu digitaaliseen tarkastukseen. Jotta sovelluksemme täyttäisi varmasti jatkossa myös kansainvälisen käytön vaatimukset, halusimme siirtyä kokonaan digitaaliseen tarkastukseen perustuvaan ratkaisuun, toteaa Karppinen.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN ILMAINEN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here