Mikko Heikkilän Unkarin EM-ralli jäi kesken

Rallin EM-sarjassa kilpaileva nurmijärveläiskuljettaja Mikko Heikkilä ja kartanlukija Kristian Temonen on joutunut keskeyttämään kauden avausosakilpailun, V-Hid Rally Hungaryn, kilpailun johtopaikalta.

Kärkipaikkaa 10,1 sekunnin marginaalilla ennen rallin 10. erikoiskoetta pitäneen Heikkilän kilpailu päättyi vanteen hajottua päivän kolmannen erikoiskokeen kovavauhtisella osuudella.

-Vanne hajosi ensin, ja pyörän irtoaminen rikkoi jousituksen. Yritin kierrellä kiviä koko pätkän ajan, ja oltiin väliajoissakin hieman perässä, mutta se ei riittänyt. Mitään selkeää osumaa ei ollut, eikä mitään mitä olisin voinut tehdä eri tavalla, Heikkilä kertasi keskeytykseen johtaneita tapahtumia.

Italialaisen Step Five Motorsportin Toyota GR Yaris Rally2-autolla kilpaillut Heikkilä nousi kilpailun johtoon lauantain toisella erikoiskokeella, ja piti johtopaikkaa hallussaan 2,3 sekunnilla yötauolle tultaessa.

Rallin päätöspäivänä sunnuntaina Heikkilä kasvatti eroa voittamalla molemmat aamun avanneista erikoiskokeista ennen kilpailun ennenaikaista katkeamista.

-Kisa oli omissa käsissä, ja lauantain pikku murheista huolimatta johdettiin rallia ja kaikki oli kontrollissa. Varovaisuudesta huolimatta kävi näin. Harmituksia on ollut ennenkin, mutta ne eivät vain tunnu meidän kohdallamme hellittävän, Heikkilä harmitteli.

Rallin EM-sarja jatkuu Kanariansaarilla ajettavalla Rally Islas Canariasilla 2.-4. toukokuuta.

Lue myös

Mikko Heikkilä johdossa Unkarin EM-rallissa

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //  

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän