Mika Häkkinen: "Kimin ja Lewisin osuma ei ollut tahallinen"

11.7.2018 17.10

Mika Häkkinen analysoi uusimmassa Unibet-kolumnissaan Silverstonen osakilpailua, jossa kuohuntaa aiheutti Kimi Räikkösen ja kotiyleisönsä edessä ajaneen Lewis Hamiltonin osuma.

”Häkä” painottaa törmäyksen olleen kisatilanne, jota pahensi se, että oltiin Hamiltonin kotiradalla.

Lewis Hamilton on brittiläisten formulafanien kansallissankari, ja ymmärrän täysin, miten he tuohtuivat hänen ja Kimi Räikkösen yhteentörmäyksestä Britannian osakilpailun ensimmäisellä kierroksella. Osuma ei kuitenkaan ollut tahallinen.

Lue myös: Mika Häkkinen: ”Valtterin epäonni tuntuu pahemmalta mestaruusautolla”

Siinä mutkassa tapahtui kolme asiaa. Ensinnäkin Kimi näki tilaa ja yritti asemoida autonsa mahdollisimman hyvin voidakseen hyödyntää tilanteen ja luoda ohitusmahdollisuuden.

Toiseksi hän yritti pysyä tallikaverinsa Sebastian Vettelin perässä, koska tiesi, että Vettel menisi menojaan ellei hän pääsisi heti kantaan.

Ja kolmanneksi Kimillä oli nähdäkseni muutenkin pieniä ongelmia kyseisessä mutkassa. Hän lukitsi renkaansa muutamaan otteeseen kisan aikana, ja luulen, ettei auto täysin totellut häntä siinä kohdassa. 

Lue myös: Mika Häkkinen: ”Tiedän kokemuksesta, että Valtterin epäonni on valtava shokki kuljettajalle!”

Kimin ja Lewisin kolari oli siis kisatilanne. Se vain herätti enemmän polemiikkia siksi, että kyseessä oli Lewisin kotikisa ja katsomot täynnä hänen fanejaan.

Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here