Mika Häkkinen: Bakusta luvassa mielenkiintoinen kilpailu

Mika Häkkinen odottaa mielenkiinnnolla seuraavaa F1-kisaa Bakussa ja pohdiskelee hieman kisan kulkua viimeisimmässä Unibetin kolumnissaan.

Valtteri Bottaksen olisi pitänyt voittaa viime vuoden Azerbaidžanin osakilpailu, mutta rengasrikko vei häneltä voiton vain kolme kierrosta ennen maalia. Olen varma, että hän lähtee Bakuun voittamaan, hankkimaan takaisin pistejohtoaan ja jatkamaan taistelua Lewis Hamiltonin kanssa.

Baku on mielenkiintoinen rata. Alhainen pito, erittäin kapeat osuudet ja todella pitkä suora antavat kuljettajille hyviä ohitusmahdollisuuksia.

Viime vuonna Red Bullin kuljettajat Max Verstappen ja Daniel Ricciardo osuivat nolosti yhteen.

Katastrofi oli lopulta yksi syy siihen, että Ricciardo jätti tallin ja vaihtoi Renaultille. Odotan Verstappenin olevan tänäkin vuonna vahva, mutta luultavasti Ferrari haastaa Mercedeksen voittokamppailussa.

Charles Leclerc on tällä hetkellä sarjan kuumin nimi. Menetettyään voiton Bahrainissa tekniikan petettyä ja jouduttuaan tallimääräyksen uhriksi Kiinassa hän yrittää takuulla voittaa.

Viime vuonna hän ajoi Bakussa kuudenneksi Sauberilla, ja vuonna 2017 hän ajoi F2-sarjassa paalupaikalle ja voitti ensimmäisen lähdön.

Vaikka Vettel ja viime vuoden voittaja Hamilton tavoittelevat voittoa, tallikaverit Leclerc ja Bottas tuovat varmasti viikonloppuun lisäjännitystä. Radan pitkä suora sekoittaa takuulla tilannetta.

Teksti: Mika Häkkinen, Unibet F1 Insider. 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!