Mercedes-Benzin tuleva käyttöjärjestelmä vie kohti automaattista ajamista

Kuva: Daimler.

Mercedes-Benzin seuraavan sukupolven automallisto vie automaattisen ajamisen entistä kehittyneemmälle tasolle, todetaan yhtiön tiedotteessa.

Jatkossa Mercedes-henkilöautojen vakiovarusteena tulee olemaan NVIDIAn uuden sukupolven DRIVE-alustalle kehitetty käyttöjärjestelmä.

Se mahdollistaa esimerkiksi autonomisen ajamisen säännöllisillä reiteillä osoitteesta toiseen. Järjestelmä sisältää myös uusia turvallisuutta ja ajomukavuutta parantavia sovelluksia.

Käyttäjät voivat kehittää järjestelmää ostamalla siihen lisäominaisuuksia ja -palveluja auton koko käyttöiän ajan. Järjestelmäpäivitykset toteutetaan pilvipalvelun kautta.

Mercedes-Benz ja NVIDIA ovat solmineet yhteistyösopimuksen käyttöjärjestelmän kehittämisestä niin, että se voidaan esitellä Mercedes-malliston vakiovarusteena vuonna 2024.

Tiedotteen mukaan yhtiöiden tavoitteena on ajoneuvoteollisuuden kehittynein ja edistyksellisin laskenta- ja käyttöjärjestelmä. Sen perustana on auton oman tietokonejärjestelmän huomattavasti kasvanut laskentateho sekä tekoälyn hyödyntäminen.

Katso tästä juttuja autonomisesta liikenteestä.

Autokäyttöön kehitettävät sovellukset mahdollistavat SAE-tasojen 2 ja 3 automaattisen ajamisen sekä 4-tason automaattiset pysäköintitoiminnot.

Teknologian ja ulkopuolisen sääntelyn kehittyessä jokaiseen tulevaan Mercedes-Benziin voidaan päivittää uusia automaattisen ajamisen toimintoja.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here