Mercedes-Benzin kuorma-auto valvoo ympäristöä aikaisempaa tarkemmin

Mercedes-Benz Actros. Kuva: Daimler.

Uuden Mercedes-Benz Actrosin turvallisuus kevyimmälle liikenteelle on noussut uudelle tasolle uusimman teknologian ansiosta.

Auton tuntumassa liikkuvia jalankulkijoita ja pyöräilijöitä suojaavat erityisesti sivuvalvonta-avustin sekä kamerajärjestelmä.

Vuodesta 2016 lähtien saatavana ollut sivuvalvonta-avustin minimoi törmäysriskit varsinkin oikealla, apukuljettajan puolella, kun auto vaihtaa kaistaa tai kääntyy risteyksessä oikealle.

Toistaiseksi järjestelmä on varoittanut kuljettajaa välkkyvällä ledivalolla ohjaamon A-pilarissa, mutta uusin versio hyödyntää MirrorCam-näyttöä ja varoittaa kuljettaa näytöllä vilkkuvalla varoituskolmiolla, mikäli auton sivulla havaitaan paikallaan pysyvä tai liikkuva kohde ennen auton siirtymistä sivuttaissuunnassa.

Vastaavasti järjestelmä varoittaa kuljettajaa vasemmalle käännyttäessä, jos perävaunun takakulma uhkaa muita tielläliikkujia.

Sivuvalvonta-avustimen toiminta perustuu kahteen lyhyen kantaman tutka-anturiin, jotka on sijoitettu auton oikealle kyljelle taka-akselin eteen.

Anturit valvovat autoa koko sen kyljen mitalta sekä kahden metrin matkana auton eteen ja taakse. Järjestelmä toimii sekä puoliperävaunullisissa autoissa että 18,75-metrisissä täysperävaunuyhdistelmissä.

MirrorCam-näytöt on asennettu kiinteästi ohjaamon A-pilareihin; näin eliminoidaan vaaratilanteet, jotka johtuvat auton väärin suunnatuista peileistä. Lisäksi kuljettajaa tukee kameran laajakulmakuva käännöksissä ja peruutuksissa.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here