Mercedes-Benz vaihtaa kokonaan uusiutuvaan sähköön 2022

Kaikki Mercedes-Benzin omat tehtaat, toimistot, pääkonttori ja muut toimipisteet Saksassa vaihtavat energialähteensä uusiutuvaan energiaan vuodesta 2022 alkaen.

Mercedes-Benz on sopinut tätä koskevan yhteistyösopimuksen energiatoimittaja Enovosin ja Norjan valtiollisen energiayhtiö Statkraftin kanssa. Autonvalmistajan jatkossa käyttämä energia yli 100 saksalaisessa toimipisteessään tuotetaan aurinko-, tuuli- ja vesienergialla, mikä on tärkeä ennakkoedellytys myös CO2-vapaalle autonvalmistukselle.

Mercedes-Benz ostaa aurinkosähköä esimerkiksi Ingolstadtin lähistölle rakennetusta, noin 60 jalkapallokentän suuruisesta aurinkosähköpuistosta ja tuulisähköä yhteensä 24 tuulipuistosta, joissa on toiminnassa yli 200 tuulivoimalaa.

Yhtiön energiaremontti on osa kunnianhimoista Ambition 2039 -toimintaohjelmaa, jonka puitteissa yhtiö muuttaa koko tuotantonsa CO2-neutraaliksi vuoteen 2039 mennessä. Daimler ennakoi, että yli puolet yhtiön henkilöautomyynnistä koostuu ladattavista hybridimalleista ja täyssähköautoista jo vuoteen 2030 mennessä.

// TILAA TÄSTÄ AUTOTODAYN UUTISKIRJE //

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here

Hyvä kysymys!